Onderneem een korte autovakantie doorheen het Scheldeland en kom volledig op adem in Oost-Vlaanderen. Neem bijvoorbeeld als vertrekpunt Wetteren.

Wetterse Watertuin
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Bistro Gustaaf: je lunch staat klaar

Bij aankomst in Wetteren zul je wellicht al honger hebben. Bij Gustaaf kun je een echt New York-gevoel beleven. De zaak heeft niet alleen een moderne inrichting, maar serveert ook heerlijk eten. Je vindt Bistro Gustaaf in de buurt van de markt. Een leuk pluspunt: je kunt hier ook producten kopen voor thuis.

[widget id=”enhancedtextwidget-33″]

Breng een bezoek aan de Wetterse Watertuin

Na de lunch kun je doorrijden naar de Jabekestraat in Wetteren. Hier ligt een grote tuin van ongeveer één hectare. De familie van Durme opent hun tuin met plezier voor het grote publiek. Door de aanwezigheid van grote hoeveelheden water, kun je hier allerlei amfibieën bewonderen en een scala aan waterplanten. Maar ook de ligging van de tuin, het ontwerp en de vele hoekjes waar je kunt uitrusten, zorgen voor een rustgevend gevoel.

Van Sante Rozenkwekerij

Om in de sfeer te blijven, kun je na de Wetterse Watertuin afzakken naar de grote rozenkwekerij Van Sante. Hier kun je allerlei rozenstruiken bewonderen. Het aanbod aan kleuren, vormen en soorten is enorm. Als je de fiets meegenomen hebt, dan kun je de sierteelt in de regio Lochristi ontdekken bij nog meer bedrijven, zoals: de Azaleakwekerij Stijn De Clercq (Lochristi), de boomkwekerij Vos Patrick (Serskamp) en Parktuin de Bremders (Laarne).

B&B De Stuifduinen
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Logeertip: B&B De Stuifduinen

Verblijf je graag in de natuur en ontwaak je graag met een vitaal ontbijt, dan is B&B De Stuifduinen jouw place to be. De B&B is een oase van rust tussen Wetteren en Schellebelle, op loopafstand van het provinciedomein “Den Blakken” en “De Warandeduinen”.

Wandelen in de duinen

Na een heerlijk ontbijt, kun je een wandeling in de zandduinen maken of een fietstocht langs de Schelde. De fietsroute  ‘In het spoor van de hoveniers’ brengt je in Massemen, Serskamp en Schellebelle. In Schellebelle kun je ook de overzetboot nemen en de ‘De Kalkense Meersen’ gaan verkennen. Zelfs al heb je geen fietsen meegenomen, B&B De Stuifduinen heeft twee fietsen ter beschikking. De wandelroute ‘Langs duinen en tuinen’ neemt je ongeveer zes kilometer mee langsheen de mooiste plekjes van de streek.

[widget id=”enhancedtextwidget-34″]

The Bayou: perfecte afsluiter van een geslaagd weekend

De Bayou is een gastronomische bistro en koffiehuis, gelegen aan de oevers van de Schelde in Wichelen. De unieke locatie van het restaurant aan de Schelde met uitzicht op de omliggende natuur en de beste gerechten garanderen een unieke ervaring voor al je zintuigen. Je vindt er alleen maar gerechten met verse biologische producten die voornamelijk de smaken van de wereldkeuken volgen, maar toch een flair van de Franse keuken behouden. Alles wat op de menukaart staat, wordt huisgemaakt. Ook over de inrichting werd nagedacht en uiteraard maakt de aangename bediening het geheel compleet. Zonder meer is bistro The Bayou de ideale plek om je weekend Scheldeland in schoonheid af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *