Een vakantie moet ontspannend en verjongend zijn. Maar wanneer kinderen meegaan, kan een vakantie je snel overdonderen met chaos. Door de juiste bestemming en het juiste verblijf te kiezen, zal je vakantie met de kinderen ook een rustige vakantie voor jou zijn. Hieronder vind je enkele accommodaties met veel ruimte en de beste familieattracties voor het ganse gezin.

Ename
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Huize ‘Charmant’ in de Vlaamse Ardennen

De naam van dit huis zegt eigenlijk al genoeg. Huize ‘Charmant’ is een gezellig vakantiehuis in de Vlaamse Ardennen. Het huis is bedoeld voor mensen met een hart voor de natuur en het leven op het platteland. Als je op zoek bent naar gezelligheid met een passie voor wandelen en fietsen of gewoon een beeldige plek zoekt om de batterijen op te laden, dan is huize ‘Charmant’ perfect voor je!

[widget id=”enhancedtextwidget-33″]

Het huis is gelegen in Elst, een deelgemeente van Brakel, en wordt omringd door velden en weilanden. Bovendien staat Brakel bekend om zijn vele buitengewone wandel- en fietsroutes, wat zeker een uitnodiging is om de omgeving te ontdekken. Daarnaast kun je in dit deel van Oost-Vlaanderen je honger en dorst stillen door de nabijgelegen steden in te trekken. Bijvoorbeeld Ronse, Deinze, Geraardsbergen, Oudenaarde, Gent of Zottegem.

In de buurt vind je heel wat bezienswaardigheden. Van musea, proeverijen, molens en indrukwekkende kastelen tot forten en speeltuinen voor kinderen. Voor ieder wat wils! Genieten van de vakantie is de boodschap!

Hoeve De Schapenkop
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Hoeve ‘De Schapenkop’ in Ronse

Deze kindvriendelijke hoeve ligt in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Ronse. En omdat er zoveel te ontdekken valt in de Vlaamse Ardennen, zul je hier zeker genieten van je vakantie met gezin of kleinkinderen, zonder de dagelijkse klusjes van schoonmaken en afwassen. Je kunt bijvoorbeeld Pairi Daiza gaan bezoeken of het Kluisbos of het Muziekbos. Bovendien vind je er talrijke binnen -en buitenspeelplaatsen zoals Kids Play in Oudenaarde, De Toverfluit in St.-Lodewijk-Deerlijk, Jungle World in Bachte-Maria-Leerne en Kids Adventure en Kids Play in Deinze. Zwemmen kan in het recreatiedomein De Gavers en een parcours avontuurlijk mini-golfen vind je in Geraardsbergen, waar ook een bowling gelegen is.

B&B Bedlehem in Brakel

Bedlehem is niet zo gemakkelijk te vinden omdat het huis vroeger een pastorij was en achter de kerk ligt. De B&B is een mix van oud en nieuw. Als je van een landelijke vakantie houdt en een goede uitvalsbasis zoekt om het platteland op de fiets of te voet te verkennen, dan is dit de ideale plek voor jou. Bovendien zijn de gastheren erg aardig, meegaand en behulpzaam.

[widget id=”enhancedtextwidget-34″]

Logeer in een lodge op het platteland

De lodge ‘Moriaanshoofd’ is een prachtig 400 jaar oud gebouw met een royale achtertuin in Mullem, Oudenaarde, gerund door een vriendelijke familie met kennis van de omgeving. De lodge is gelegen in een idyllische oase van rust, aan de rand van de stad Oudenaarde. Hier krijg je alle voordelen van de stad, zonder het nachtelijk lawaai. Aan de lodge is een bekend grill-restaurant verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *