Italië is een land dat jaarlijks door vele Vlamingen wordt gevonden voor een vakantie met zon, cultuur, natuur en natuurlijk de Italiaanse keuken. Vooral de streken Toscane en Ligurië zijn erg geliefde streken, omdat het klimaat er heerlijk is en er veel mooie natuur te vinden is. Boek een vakantie, waarin je beide streken kunt ontdekken met een huurauto en waarbij je in deze streken in een goed hotel overnacht. Tevens zijn er allerlei extra’s mogelijk, zoals het aanschaffen van lokale producten en toegang tot een wijnproeverij en tot een Nationaal park. Ga ook mee naar deze Italiaanse streken en ontdek in eigen tempo hoe mooi deze gebieden zijn.

Portofino
© Pixabay.com

Ligurië

Ligurië is een streek in het noorden van Italië en ligt aan de kust van de Middellandse zee. De streek strekt zich uit van de Franse grens tot aan de bovenkant van de Italiaanse laars. De binnenlanden van Ligurië zijn erg bergachtig, vandaar dat het grootste gedeelte van 1,6 miljoen inwoners in de kuststreek woont. De kuststreek wordt ook wel de Ligurische rivièra genoemd en het gedeelte bij de Franse grens de Bloemenrivièra. Dit gedeelte staat bekend om het prachtige bloemenparadijs. Je reis begint na het ophalen van je huurauto in het plaatsje Cinque Terre, wat uit enkele pittoreske dorpjes bestaat die hoog tegen de rotsen zijn gebouwd. Deze dorpjes met fraai gekleurde huisjes staan tezamen met het nabijgelegen Nationaal park op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De kustdorpjes zijn werkelijk schilderachtig en je kunt dan ook prachtige foto’s maken. Met de huurauto is het ook gemakkelijk om de op 60 kilometer afstand liggende toren van Pisa te bezoeken. Je kunt overnachten in hotel Albergo Serena in een prachtige hotelkamer die van alle gemakken is voorzien. ‘s ochtends maak je gebruik van het heerlijke Italiaanse ontbijt, waarna je er weer goed tegenaan kunt om de streek te ontdekken.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Toscane

Afhankelijk van de gekozen lengte van je reis, reis je na enkele dagen van Ligurië naar Toscane. Toscane is één van de meest geliefde streken onder toeristen en staat bekend om de mooie heuvelachtige landschappen en het is een echte wijnstreek. Je voorziet dan ook in een kasteel een wijnproeverij, zodat je de streek ook via de wijnen kunt leren kennen. De bekendste stad van de Toscane is Firenze. Dit is dan ook een uitgelezen kans om deze wonderschone stad te bezichtigen. In het prachtige in de heuvels gelegen hotel Locanda il Fornello overnacht je deze dagen. Het hotel is rustig gelegen tussen de olijfbomen en de Toscaanse wijngaarden. Na een dag Toscane ontdekken kun je in het hotel lekker ontspannen aan het buitenzwembad. Je overnacht in een prachtig traditioneel ingerichte kamer die helemaal aansluit bij de sfeer van het hotel. Aangezien het hotel maar zes kamers heeft, is de benadering heel persoonlijk en leer je ook de echte Italiaanse gastvrijheid kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *