Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het wel handig om te weten wat de regels zijn voor het land. Wanneer je dit leest, weet je welke specifieke regels gelden voor als je met de auto naar Italië gaat.

© Pixabay.com

Roken en huisdieren
Je mag niet roken in de auto, wanneer er in de auto een zwanger iemand zit of als er kinderen in de auto zitten. In Italië is het zo dat er maximaal één huisdier in de auto aanwezig mag zijn. Het is van groot belang dat dit huisdier de bestuurder niet hindert. Wanneer je meer huisdieren mee wilt nemen, moeten de huisdieren in een kooi vervoerd worden.

Mobiele telefoon
Tijdens het rijden mag je geen telefoon vasthouden. De boetes zijn niet laag en beginnen bij 160 euro. Handsfree bellen mag uiteraard wel.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

Anticiperen op flitspalen
Het is in Italië verboden om radardetectieapparaten mee te nemen. Op andere apparaten, zoals bijvoorbeeld je telefoon, mag je wel gebruikmaken van het signaleren van flitspalen.

Parkeren
Betaald parkeren kan in alle grote steden in de blauwe zones. De tijden van gratis of betaald parkeren staan vaak aangegeven op de borden. In de krantenkiosken worden ook parkeerkaarten verkocht. Over het algemeen geldt dat er tussen 9.00 uur en 14.30 uur en 16.00 uur en 20.00 uur maximaal één uur worden geparkeerd. In deze gebieden moet je een parkeerschijf gebruiken. Wanneer je in een groene zone bent, mag je parkeren tussen 8.00 uur en 9.30 uur en tussen 14.30 uur en 16.00 uur.

© Pxhere.com

Alcohol en drugs
In Italië mag je maximaal 0,5 promille alcohol op hebben. Wanneer je meer dan 1,5 promille op hebt, dan heb je en probleem, omdat er dan een zware boete volgt en het kan dat je voertuig in beslag wordt genomen. Wanneer je je rijbewijs nog niet zo lang hebt, dan mag je helemaal niet rijden met alcohol op. Drugs is een no go in Italië.

Wat moet je meenemen?
Het is belangrijk dat je een gevarendriehoek en veiligheidshesjes voor elke inzittende bij je hebt.

Milieuzones
Let op de milieuzones in Italië. Je mag niet in elke stad komen met de auto. Soms heb je en milieuvignet nodig. Zoek dit uit voordat je vertrekt.

Tol
Bijna alle autosnelwegen in Italië zijn tolwegen. De kans is dus groot dat je langs een tolweg gaat. Via internet kun je wel achterhalen wat een rit over de Italiaanse tolwegen je gaat kosten. Dat is handig om van te voren te weten.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *