Wie droomt er niet van een romantisch weekendje weg? Lekker met z’n tweeën naar een romantisch stadje, een wellness resort of een heerlijk weekendje in de bossen. Even helemaal weg uit je eigen omgeving en weer tijd en aandacht voor elkaar nemen. Onderstaande tips en ideeën brengen je ongetwijfeld in de stemming voor een heerlijk romantisch weekendje weg.

© Pixabay.com

Romantiek op het strand
Een romantisch weekendje aan het strand? Boek dan een vakantiehuisje aan zee. Er zijn speciale strandhuisjes te huur op of aan de rand van het strand. Als je wakker wordt, hoef je maar één stap te zetten en je staat met je voeten in het zand. ’s Morgens ontbijten en ’s avonds dineren op het strand. Daarna natuurlijk een heerlijke romantische strandwandeling maken en lekker vroeg in veren, terwijl de wind om het huisje suist.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Slapen in een kasteel
Je waant je een echte kasteelheer of vrouw als je ’s morgens wakker wordt in je hemelbed. Je kasteelkamer is van alle gemakken voorzien, zoals: een romantisch bubbelbad en een Natuurlijk kun je heerlijk wandelen door uitgestrekte, sprookjesachtige bossen. ’s Avonds na een romantisch diner nog een heerlijk wijntje bij het haardvuur en daarna op weg naar je kamer door de met kaarslicht verlichte gangen. Er zijn veel kasteelhotels te vinden in België en Nederland. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen en één ding is zeker: je zult genieten als een vorst.

Een romantische stad in eigen land
Brugge staat bekend als één van de meest romantische steden in België. Je kunt er aangenaam rondzwerven door de middeleeuwse binnenstad. Of maak een romantisch ritje in een paardenkoets. Geniet van de smalle straatjes en de schilderachtige bruggetjes. Maak een wandeling door de prachtige kloostertuin van het Begijnhof. Vergeet vooral niet een ‘pintje te vatten’ in een bierbrouwerij of te genieten van heerlijke knapperige friet.

© Pixabay.com

Een romantische stad in Europa
De Italiaanse stad Florence is niet alleen de stad van de liefde, maar ook het culturele hart van Europa. Je zult vast veel verliefde stelletjes tegenkomen die net als jij genieten van de prachtige architectuur van ‘Firenze’. Geniet van de prachtige paleizen, kerken en kastelen, of loop hand in hand over de Ponte Vecchio, waarbij je zwijmelend over het water tuurt. Natuurlijk ga je ’s avonds heerlijk dineren op één van de romantische terrasjes, waarbij je geniet van de zalige Italiaanse keuken.

Heerlijk bijkomen in een wellness resort
Wie wil er nu niet even helemaal bijkomen en ontstressen? Een wellness resort is daarvoor de ideale plaats. Je stapt zo in je badjas vanuit je hotelkamer naar de wellnessfaciliteiten. Het is lekker ontspannen met je partner in een wellness center. Zorgeloos dobberen in de binnen- en buitenbaden, alle stress en spanning kwijtraken in de sauna of stoombad en daarna heerlijk tot rust komen op de ligweide. Aan het einde van de dag een heerlijke koppelmassage en tot slot een zalig diner bij kaarslicht. Wie wil dat nu niet?

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *