Met pittoreske grachten, een stadscentrum dat sinds 2000 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en een van de oudste en grootste havens van België is Brugge een schonere en rustigere variant van Venetië.

© Pixabay.com

Autovakantie
Met een afstand van slechts 50 kilometer tot Gent en 100 kilometer tot Brussel vormt Brugge het ideale excuus om een autovakantie te boeken. De stad geldt al jaren als één van de meest populaire vakantiebestemmingen van de Benelux en combineert een rijk cultureel erfgoed met de rust die een kleine havenstad uit kan stralen.

Rijke historie, moderne horeca
Als je een vakantie gaat boeken naar Brugge zal je veel historische gebouwen tegenkomen. Met koetsen, rondvaarten of lopend kunnen de Brugse ‘reien’ verkend worden en komt men prachtige neogotische architectuur tegen. ‘Rei’ is het Brugse woord voor een gracht en is afgeleid van de naam van de Belgische rivier Leie. De grachten door de Belgische havenstad voeren toeristen door het historische centrum en geven een gevoel van kalmte en rust. Middels een boottocht zijn de reien een prachtige manier om de stad te verkennen.

Echter zijn historie en veel mooie architectuur niet de enige dingen die Brugge te bieden heeft aan toeristen. Alleen de binnenstad kent al meer dan 500 horecazaken, waaronder twee restaurants met een Michelinster. Ook het concertgebouw in Brugge, dat in 2002 werd gebouwd ter ere van de verkiezing van Brugge als culturele hoofdstad van Europa, laat zien dat Brugge heel veel te bieden heeft op het gebied van horeca en amusement. Naast lekker eten en amusement is Brugge bij uitstek een stad om te genieten van talloze Belgische trappisten- en abdijbieren. De stad kent veel bruine cafeetjes maar ook veel proeflokalen en brouwerijen waar men een rondleiding kan volgen.

Markten en chocolade
Als je kiest om een vakantie naar Brugge te boeken, zorg er dan voor dat je een grote stationwagon meeneemt en een paar grote koelboxen. Brugge staat bekend als een epicentrum van Belgische chocolade en is daarnaast de basis van talloze ambachtelijke zaken met Belgische lekkernijen.

© commons.wikimedia.org

Daarnaast staat Brugge bekend om ‘De Markt’, waar iedere woensdag verse frieten, lokale specialiteiten en andere producten te koop zijn. De rest van de week vormt De Markt het startpunt van veel koetstochten. Behalve koetstochten zal ook menig kroegentocht beginnen op De Markt: veel horecagelegenheden hebben hier hun thuisbasis.

Dé topper aan de kust
De historie van de stad, het rijke uitgaansleven en de lokale lekkernijen alleen al zijn genoeg reden om naar Brugge te gaan. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Met talloze parken, wereldberoemde musea, prachtige kathedralen en het mooiste historische centrum van West-Europa mag Brugge met recht dé topper aan de kust genoemd worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *