Noorwegen is een prachtig land dat bij toeristen vooral bekend staat om haar ongerepte natuur en bergen. Doordat het land ontzettend uitgestrekt is (met een lengte van noord naar zuid van maar liefst 1800 kilometer) zijn het klimaat en de natuur ook erg verschillend. Het hoge noorden is gevuld met besneeuwde bergtoppen terwijl er in het zuiden van het land meer groen te ontdekken is. Ben je van plan om een vakantie naar Noorwegen te boeken? Veel mensen kiezen ervoor om het land per auto te ontdekken, maar er is een mooie manier om deze autovakantie even te onderbreken. Een van de mooiste spoorlijnen ter wereld is de lijn die tussen Myrdal en Flåm is aangelegd. Wanneer je kiest om deze treinreis (die ongeveer een uur duurt) te maken dan krijg je de kans om de mooiste vergezichten van heel Noorwegen te ervaren.

© commons.wikimedia.org

De route
Deze toeristische treinroute begint in het berggebied waar het plaatsje Myrdal gelegen is. De treinreis begint dus meteen op 866 meter hoogte. Normaal gesproken rijden treinen natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B, maar de trein op deze spoorlijn is speciaal in het leven geroepen om toeristen Noorwegen op een unieke manier te laten ervaren. Dat betekent dat er onderweg verschillende pauzes worden genomen. Al binnen twintig minuten nadat de trein vertrekt uit Myrdal krijg je de kans om de indrukwekkende Kjosfossen waterval te bezichtigen. Bij de waterval is een platform gebouwd dat speciaal is bedoeld voor de reizigers op de spoorlijn naar Flåm. Na deze korte stop om de prachtige natuur van Noorwegen van dichtbij mee te maken, gaat de trein weer verder op weg naar het plaatsje Flåm. Onderweg zie je prachtige vergezichten en krijg je echt een beeld van de natuur die Noorwegen te bieden heeft. Het uitzicht is voornamelijk groen en bergachtig met authentieke Noorse huizen in de verte. Wanneer je eenmaal in Flåm bent aangekomen kun je er nog voor kiezen om een boottocht te maken over de fjorden in dit gebied.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Reizen in comfort
Deze treinreis door de Noorse natuur draait voornamelijk om een sfeervolle ervaring. De treinen op deze route hebben dan ook een echte authentieke uitstraling. De wagons zijn voornamelijk gedecoreerd met hout en de comfortabele stoelen zorgen ervoor dat je van ieder moment van deze reis kunt genieten. Het grote voordeel van een treinreis is dat je de mogelijkheid hebt om te ontspannen terwijl je vervoerd wordt. De grote ramen bieden meer dan genoeg zicht op de natuur om je heen en dankzij de rustige vaart van de trein is het ook mogelijk om de ramen te openen. Zo kun je ongestoord genieten van het uitzicht en ook prachtige foto’s maken van de omgeving. De treinreis tussen Myrdal en Flåm is kort, maar door de gemoedelijke sfeer kun je helemaal tot rust komen terwijl je deze mooie route op je gemak aflegt. Het sfeervolle eindstation Flåm is bovendien ook zeker het bezoeken waard.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *