Heb je zin om een autovakantie te maken maar weet je niet zeker waar de reis naartoe moet gaan? Kies dan voor een ontspannende vakantie in eigen land. Kies er bijvoorbeeld voor om een korte trip te maken langs verschillende natuurparken in België. Door iedere nacht in een ander gebied een accommodatie te boeken kun je ontzettend veel van de Belgische natuur zien in een korte tijd. Wil je weten waar de mooiste flora en fauna van België te vinden is? Hier vind je de acht mooiste natuurgebieden van het land.

© commons.wikimedia.org

1. De Kalmthoutse Heide
Op de grens tussen Nederland en België bevindt zich een groot natuurpark waar je de mooiste wandelroutes kunt maken. Er zijn vooral uitgestrekte heiden te vinden in dit gebied. Mooie bezienswaardigheden zoals een hoge uitkijktoren of de historische panden van de kastelenroute zijn de kers op de taart.

2. Het Zwin
Als je houdt van het duinlandschap dan is natuurpark het Zwin de juiste bestemming voor jou. Wanneer het vloed wordt stroomt het zeewater hier binnen. Hierdoor groeien er unieke planten in deze omgeving. Ook de dierenwereld van het Zwin is fascinerend, met vooral veel vogels die dit gebied opzoeken als broedplaats.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

3. De Grotten van Han
Het gebied rondom deze grotten is het bezoeken waard. Het natuurgebied is namelijk het thuis van verschillende wilde dieren zoals herten, everzwijnen en steenbokken. Zelfs indrukwekkende roofdieren zijn in dit wildpark te vinden zoals de wolf, lynx en de beer.

4. Het Verdronken Land van Saeftinghe
Wil je nog meer unieke dieren zien tijdens een wandeling of fietstocht? Dan is het Verdronken Land van Saeftinghe een echte aanrader. In dit mooie gebied komt het namelijk regelmatig voor dat je zeehonden in het wild tegenkomt.

5. Nationaal Park Hoge Kempen
Dit grote park in de provincie Limburg biedt meer dan 300 kilometer aan wandelroutes die je allemaal langs de mooiste vergezichten leiden. De verschillende toegangspoorten van dit natuurgebieden hebben ook allemaal iets unieks te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het kasteel van Pietersheim of de uitkijktoren van Station As.

© commons.wikimedia.org

6. Deux Ourthes
Wil je het grootste natuurpark van België bezoeken dan is Deux Ourthes de juiste plek. Met maar liefst 76.000 hectare is het het grootste natuurgebied van het land. In dit park vind je niet alleen natuur maar ook kleine historische gebouwen en een kasteel.

7. De Hoge Venen
Een park dat bijna net zo groot is als Deux Outhes is de Hoge Venen bij Luik. De venen die je hier vindt zijn echt ongerept, wat zorgt voor een prachtige wandeling door natuur zoals het moet zijn: authentiek en wild.

8. Gentissart
Niet ieder natuurgebied hoeft groot te zijn. Gentissart hoort bij de kleinere gebieden van België maar is mooi om te bezoeken dankzij de verschillende vijvers die er in het gebied zijn ontstaan. Zo wandel je lekker langs het water in dit kleinschalige park.

[widget id=”enhancedtextwidget-17″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *