Ierland is een land met een prachtige robuuste natuur en wild klimaat. Het land heeft een rijke geschiedenis en is ook gevuld met de mooiste historische bouwwerken. Ben je op zoek naar een combinatie van deze twee? Dan is Skellig Michael misschien wel de bestemming voor jou. Dit eiland ten zuidwesten van Ierland is eeuwenlang een woonplaats voor monniken geweest. De geschiedenis is niet het enige wat indrukwekkend is aan dit eiland, want de natuur is werkelijk adembenemend. Ben je van plan om op autovakantie in het verenigd koninkrijk te gaan? Dan moet je tijdens het boeken vooral Skellig Michael in gedachten houden.

© commons.wikimedia.org

Een lange geschiedenis
De eerste bewoners van Skellig Michael woonden al op het eiland tussen de zesde en achtste eeuw na Christus. Zij stichten een klooster op dit wilde eiland, dat gevuld was met een prachtige groene natuur en robuuste kust. De monniken hebben eeuwenlang op het eiland gewoon, helemaal afgesloten van de rest van de wereld. Dat maakt Skellig Michael vandaag de dag nog steeds een ontzettend spirituele bestemming voor veel mensen. De monniken hebben het eiland verlaten in de twaalfde eeuw vanwege het veranderende klimaat. Wie tegenwoordig het eiland bezoekt zal dit niks verbazen. Het klimaat is nat, koud en stormachtig. Tijdens de oprichting van het klooster was dit nog niet zo, maar door de langzame weersveranderingen voelden de monniken zich gedwongen om de overstap te maken naar een klooster op een andere locatie. Het eiland bleef een aantal jaar in het bezit van de katholieke kerk en is daarna in bezit geweest van verschillende andere partijen. In 1996 werd het eiland opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Skellig Michael vandaag de dag
De monniken zijn al vele eeuwen weg van dit prachtige eiland in Ierland, maar het klooster dat ze hebben achtergelaten is nog steeds te bewonderen. De oude stenen en bouwformaties kunnen worden bezocht en zijn een echt indrukwekkend gezicht. De eeuwenoude geschiedenis van het eiland wordt je meteen duidelijk tijdens een bezoek aan het oude klooster. Om deze historische plek te bezoeken moet je er wel voor werken: de trap naar het klooster is maar liefst 600 treden hoog. Tijdens de tocht naar de top van Skellig Michael wandel je wel door de meest prachtige natuur. Het eiland is echt een schoolvoorbeeld voor de Ierse natuur. Met groene velden, hoge rotsen en de zee die op de rotsen slaat krijg je meteen een authentieke Ierse ervaring. Het eiland is alleen per boot te bereiken, dus wanneer je op autovakantie bent zal je de auto moeten parkeren aan de kust van Ierland om vervolgens de boot te nemen. Een leuk feit over Skellig Michael voor de liefhebber van Star Wars: dit eiland speelt een indrukwekkende rol in de zevende film uit deze filmserie. Dat betekent ook dat het eiland tegenwoordig iets populairder is geworden aangezien steeds meer mensen bekend zijn geworden met de unieke schoonheid die Skellig Michael te bieden heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *