In de natuur is ontzettend veel te zien en iedere natuurliefhebber heeft zo zijn voorkeur. De één vindt bijvoorbeeld gletsjers of vulkanen prachtig om te bezichtigen, terwijl een ander weer liever een tocht door de jungle maakt waarbij je de meest bijzondere dieren tegen kunt komen. Er zijn ook veel mensen die van watervallen houden. Je kunt deze dan ook tegenkomen in allerlei soorten en maten. Groot en imposant maar ook klein en idyllisch. Als je een liefhebber bent van watervallen, moet je zeker eens in Kroatië geweest zijn. In dit land zijn namelijk talloze verschillende watervallen te vinden. Bijvoorbeeld in Plitvice Lakes National Park, waar bijna een kwart van alle watervalfoto’s op Pinterest gemaakt is. Of in het Krka National Park, waar je ook gegarandeerd je ogen uitkijkt! Je kunt met een vliegtuig naar Kroatië maar ook een autovakantie behoort tot de mogelijkheden.

© Flickr.com

Plitvice Lake
Na het boeken van je vakantie begin je meestal direct met het plannen van uitstapjes en excursies. Het is aan te raden om zowel de Plitvice Lakes als Krka National Park te bezoeken, zeker als je van watervallen houdt. Plitvice is een prachtige iconische plaats midden in Kroatië. Deze bijzondere meren zijn op zichzelf al een attractie om te bezoeken maar de spectaculaire watervallen maken de plaats nog magischer. Niet voor niets zijn de meren door UNESCO opgenomen op de lijst van Werelderfgoed. Je kunt er op eigen gelegenheid rondwandelen, maar je kunt ook met een gids mee. De rondleidingen staan echter wel onder een bepaalde tijdsdruk waardoor je niet altijd ruim de tijd hebt om die ene mooie foto te maken. Wel beschikt Plitvice zonder twijfel over de mooiste en meest spectaculaire watervallen van Kroatië.

[widget id=”enhancedtextwidget-15″]

Krka National Park
Tijdens je autovakantie naar Kroatië moet je ook zeker het Krka National Park bezocht hebben. De watervallen zijn wellicht iets minder spectaculair maar nog steeds oogverblindend. Bovendien heeft dit park weer vele voordelen ten opzichte van Plitvice. Het is veel eenvoudiger om zelf rond te struinen in dit prachtige gebied en bovendien is het weer hier ook vaak stukken beter. Je kunt natuurlijk ook een rondleiding boeken, al is dat in Krka National Park niet direct noodzakelijk. En weet je wat Krka echt helemaal te gek maakt? Dat je er kunt zwemmen! De meren in dit Nationale Park zijn namelijk geschikt om te zwemmen en dat mag ook gewoon. In Plitvice is dat dan weer streng verboden. In het Krka National Park zijn overigens ook prachtige wandelpaden aangelegd dwars door de natuur heen. Je kunt het gebied dus op verschillende manieren ontdekken waarbij je sowieso langs de mooiste watervallen komt.

© commons.wikimedia.org

Nog veel meer te doen!
Onder de indruk van deze prachtige plaatsen met de meest bijzondere watervallen. Dan kun je de autovakantie alvast gaan boeken. In Kroatië is namelijk nog veel meer te beleven voor jong en oud. Er zijn prachtige stranden en het is er meestal heerlijk weer gedurende het hoogseizoen. Ook de natuur is erg bijzonder.

[widget id=”enhancedtextwidget-15″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *