Hoewel vliegvakanties ongekend populair zijn, kiezen nog steeds heel veel mensen voor een autovakantie. Bijvoorbeeld omdat je dan veel meer vrijheid hebt om je vakantie zelf in te delen. Sommigen blijven de hele vakantie in dezelfde accommodatie, maar andere gaan op roadtrip en bezoeken verschillende steden en plaatsen in één land. Spanje bijvoorbeeld. Maar wat zijn nu eigenlijk de hotspots in Spanje? Welke steden moet je absoluut bezoeken tijdens je autovakantie en wat is er in de steden dan te zien? De mooiste steden zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

Barcelona
Natuurlijk is Barcelona één van de eerste steden die in je opkomt wanneer het over Spanje gaat. Er is hier op het gebied van cultuur ontzettend veel te zien. De stad heeft meerdere bouwwerken van de wereldberoemde architect Gaudi. Alleen al de indrukwekkende Sagrada Familia is al een reden om hier een accommodatie te boeken en meerdere dagen te blijven. Daarnaast kun je in Barcelona uitstekend shoppen of gewoon genieten van je vakantie door lekkere tapas te eten of een Spaans biertje te drinken op het terras. Voetballiefhebbers mee op reis? Dan kun je het voetbalstadion van Barcelona eigenlijk niet negeren. Hier worden dagelijks rondleidingen gegeven.

[widget id=”enhancedtextwidget-4″]

Valencia
Aan de kust en ten zuiden van Barcelona ligt de stad Valencia. Ook deze stad moet je tijdens je autovakantie door Spanje zeker aandoen. Je vindt hier verschillende historische gebouwen maar ook juist ultramoderne gebouwen. Vooral het contrast daartussen is erg indrukwekkend. Valencia staat overigens ook bekend om haar lekkere eten en bijzondere gerechten. Neem dus zeker de tijd om hier even heerlijk te dineren. Voor de liefhebbers van markten en boetiekjes is Valencia een paradijs. Op vrijwel elk plein wordt dagelijks een markt georganiseerd met een diversiteit aan producten en artikelen.

Córdoba
Deze stad had je wellicht niet verwacht, maar het is een feestje voor de liefhebbers van cultuur. Er is in Córdoba zo ontzettend veel te zien dat je aan één dag niet genoeg hebt. Huur daarom vooraf al een accommodatie. Dat kan een stuk voordeliger zijn dan dit ter plekke regelen. De Mezquita moskee is één van grootste toeristische trekpleisters.

© commons.wikimedia.org

Madrid
De hoofdstad van Spanje mag uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. En dat is echt niet alleen maar omdat het de hoofdstad is. In Madrid is namelijk op verschillende gebieden van alles te zien en te beleven. De stad straalt één en al koninklijkheid uit, alleen al door het imposante Koninklijke Paleis. Ook zijn er in Madrid veel verschillende musea gevestigd over het verleden van de stad en heel Spanje. Veel van die musea zijn trouwens gratis toegankelijk wanneer je student bent. Dat moet je dan natuurlijk wel kunnen aantonen. Je vindt in Madrid uiteraard ook verschillende parken en tuinen waar het een stuk rustiger is dan in het drukke centrum en waar je eventjes helemaal tot jezelf kunt komen.

[widget id=”enhancedtextwidget-4″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *