Spannend, zo’n eerste vakantie met je kleintje! Je had sowieso elk jaar al last van inpakstress, maar nu je ook nog eens aan alle spullen voor je baby moet denken, ben je helemáál zenuwachtig dat je iets essentieels vergeet. Met deze tips ga je als jong gezinnetje goed voorbereid een ontspannen autovakantie tegemoet.

© Flickr.com

De inpaklijst
Vaak is het niet zo’n ramp als je per ongeluk iets vergeet mee te nemen, op je vakantiebestemming is het meeste wel te koop. Babyproducten daarentegen zijn een ander verhaal. Misschien is het lastig om in een vreemde taal een product te vinden of wordt het überhaupt niet aangeboden. Neem daarom de tijd om rustig na te denken wat je allemaal mee moet nemen op reis.
In de eerste plaats zijn dit belangrijke dingen als het paspoort en zorgverzekeringspasje van je baby, een goede autostoel, een kinderwagen en eventueel een kinderbedje (sowieso een slaapzakje). Waarschijnlijk had je er ook al aan gedacht om de nodige kleding voor je baby mee te nemen. Vergeet de zwemkleding niet! Stop daar altijd een paar warme truitjes bij, ook als je naar een zonnige bestemming gaat.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Daarnaast zijn artikelen die je kindje beschermen tegen de zon ook heel belangrijk. Neem zeker een hoedje en zonnebrandcrème mee, maar ook een zonnebril, parasol en zonneschermen voor de autoramen. Voldoende voeding is ook van belang, je weet immers nooit hoe je baby reageert op de buitenlandse producten. Denk aan flesjes en flesvoeding, babyvoeding en ook wat eten voor onderweg, zoals koekjes en fruithapjes. Waar je misschien wel het meest van mee moet nemen, zijn verzorgingsproducten. Voor dat tere babyhuidje kun je beter een zalfje, crèmepje en poedertje te veel meenemen dan te weinig. Denk daarnaast natuurlijk aan babyshampoo, vochtige doekjes, een tandenborsteltje, washandjes, een speen, antimuggenolie, een thermometer en (zet)pillen. Een voorraad luiers neemt wat ruimte in beslag, maar is wel heel handig.

© Flickr.com

Tips voor onderweg
Zo’n lange reis met de auto is een hele zit voor jou en je partner, maar zeker ook voor je baby. Na maximaal twee uur heeft iedereen er echt even genoeg van en is het tijd voor een welverdiende pauze. Neem de tijd voor een lekkere lunch, strek de benen en laat je baby lekker spelen op een (box)kleed. Eenmaal weer onderweg zou het natuurlijk ideaal zijn als je kindje in slaap valt, maar dat is helaas niet altijd het geval. Zorg daarom voor voldoende vermaak voor de baby. Een baby- of peutermuziekje zorgt vaak al voor de nodige ontspanning. Interactie met je kleintje is ook heel belangrijk. Ga naast de baby zitten en trek af en toe een gekke bek of kietel hem zachtjes. Natuurlijk moeten het lievelingsspeelgoed en de favoriete knuffels ook mee op vakantie. Nu ideaal voor vermaak onderweg, straks ook onmisbaar op de plaats van bestemming! Denk aan een bijtring, blokken, een balletje en voelboekjes. Zeker weten dat de auto stampvol zit, maar jullie zijn nu helemaal klaar om er een onvergetelijke vakantie van te maken! Geniet!

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *