Wie zei daar dat Wetteren niet veel voorstelt? Een zielloze doorrijgemeente zonder toeristische aantrekkingskracht? Parkeer je auto dan maar even voor de gloednieuwe B&B, waar je deze nacht zult slapen als een roos, en laat je leiden door een local.

Den Blakken Wetteren
© commons.wikimedia.org

Rondje Wetteren met de fiets

Het Wetterse landschap is vlak en leent zich dus perfect voor een fietsweekend. De ‘Den Blakkenroute‘ is een ideale starter. De tocht is slechts 19 km lang en geeft al een mooi overzicht van wat Wetteren zoal te bieden heeft. Je fietst over brede, verharde paden en vindt heel wat rustpunten onderweg. De fietstocht start op provinciaal domein Den Blakken, waar je je wagen kunt parkeren en iets kunt eten en drinken. Een wandeling door de prachtige demonstratietuin op het domein is een extraatje dat geen enkele bezoeker aan zich laat voorbijgaan. De ‘Den Blakkenroute’ brengt je langs de sierteelt en rozenvelden van Wetteren, de Schelde, de Nonnenbos en zo veel meer.

Slapen als een roos in B&B De Stuifduinen

Tijdens een fietsweekend is een overnachting in een fietsvriendelijke B&B een evidentie. In de gloednieuwe B&B De Stuifduinen geniet je niet alleen van een hemelse nachtrust in een groene omgeving. Je kunt er ook fietsen huren, je eigen fiets onderbrengen in een veilige fietsenstalling en je elektrische fiets opladen. ‘s Avonds geniet je van een glaasje op het balkon van je kamer met magnifiek zicht op de boomkwekerijen, de Warandeduinen en het Scheldelandschap. Een avondwandeling in deze rustgevende setting behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Kalkenvaart
© Wikipedia.org

In het spoor van ‘De Rechtvaardige Rechters’

Een stevig, maar nog steeds vlak fietstochtje van 48 km slingert zich door Wetteren en de wijdere omgeving. De route start op de markt van Wetteren en laat je kennis maken met de Kalkense Meersen, het Donkmeer, Lede en Wichelen. Ondertussen volg je het spoor van ‘De Rechtvaardige Rechters‘, het gestolen paneel uit ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck. Er gaan hardnekkige geruchten dat dit meesterwerk nog steeds zou verborgen zitten ergens in Wetteren. Het is tot nog toe niet teruggevonden, maar mocht je het onderweg tegenkomen, laat zeker iets weten.

Home-made en lekker in Bistro Gustaaf

In het centrum van Wetteren, op een steenworp van de markt, staat de tafel gedekt in de trendy en gezellige Bistro Gustaaf. Bij Gustaaf komen er eerlijke, toffe en originele hapjes en gerechten op de plank. Zowel binnen als buiten op het terras kun je genieten van een heerlijk groot of klein gerecht, een verfrissend of een hartverwarmend drankje, een onbetaalbaar samenzijn met je vrienden of familie. Ecologisch verantwoord bezig zijn, is voor Bistro Gustaaf een must. Dit ideaal schemert door in de inrichting van het restaurant, de keuze van de producten en de manier waarop men te werk gaat. Kies bewust voor goed eten.

Wetteren
© Wikipedia.org

Een weekend in Wetteren is te kort

Wetteren is een landelijke gemeente met een veelvoud aan toeristische charmes. Je zou ook de Van Hauwermeirsmolen eens moeten bezoeken, de Dorpslinde van Massemen bewonderen, een pint gaan pakken in het Posthotel, braambessen zoeken in de Warandeduinen, een namiddag aan het zwembad liggen, de Wetterse Watertuin ontdekken … Wetteren heeft zo veel te bieden. Mocht ik er niet wonen, ik ging er op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *