Een leuke autovakantie door Ierland? Dan staat ook Dublin waarschijnlijk ook op het programma. Deze geweldige stad is zeker de moeite waard om een paar dagen te blijven. Er is namelijk heel veel te zien. Maar waar kun je dan eigenlijk het beste eten? Hieronder hebben we een top 6 van restaurants in Dublin voor je samengesteld.

cupcake
© Pixabay.com

Jo ‘Burger
Ben je dol op burgers en is je autovakantie eigenlijk niet compleet zonder dat je een keer geweldige burgers hebt gegeten? Ga dan in Dublin zeker langs bij Jo ‘Burger. Dit restaurant is een begrip in de stad en serveert zonder twijfel de allerbeste burgers. Er zijn in Dublin vijf verschillende vestigingen. Je vindt hier klassieke burgers maar ook andere originele gerechten. Probeer vooral de burger met peer en brie eens! Overigens is boeken of reserveren bij dit restaurant aan te raden aangezien het behoorlijk druk kan zijn.

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Zakura
Kun je zelfs tijdens je vakantie niet zonder Sushi? In dat geval is het wel altijd de vraag waar je het beste kunt gaan eten. In Dublin is dat absoluut Zakura. Hier kun je voor weinig geld geweldige Sushi eten. En het mooie is dat het ook nog eens goedkoop is. Voor maximaal 50 euro kun je er uitgebreid met twee man eten Bijzonder aan dit restaurant is bovendien dat je zelf je drinken mee moet nemen. Ze concentreren zich namelijk volledig op het eten en dat kun je merken ook! De sushi is namelij van uitstekende kwaliteit.

Gallagher Boxty House
Ben je meer van het typische lokale eten? Dan ben je bij Gallagher Boxty House precies op de juiste plaats. Hier wordt namelijk typisch Iers eten verkocht. Je kunt hier bijvoorbeeld fish & chips eten of de huisgemaakte Boxty’s. Dat zijn gevulde pannenkoeken die gemaakt zijn van aardappelen. De vulling varieert dus je kunt helemaal zelf bepalen wat er in de pannenkoek komt. Zeker de moeite om eens uit te proberen.

Dublin Gallaghers Restaurant
© Flickr.com

Florentina’s
Pizza’s doen het werkelijk altijd goed. Dat is ook zo wanneer je besluit een vakantie naar Dublin te boeken. Wanneer je pizza wil eten is Florentina’s een absolute must om te bezoeken. De pizza’s zijn hier geweldig en het is bovendien ook nog eens een heel gezellig Italiaans restaurant. De eigenaar van dit restaurant neemt altijd de moeite om zelf zijn gasten te verwelkomen en een praatje te komen maken.

Pitt Bro’s
Op zoek naar een restaurant waar ze écht mannenvoedsel serveren? Ook dan is er in Dublin genoeg keuze. Pitt Bro’s is een heel goed voorbeeld. Dit restaurant serveert de Amerikaanse keuken waarbij Pulled pork de specialiteit is. Als extra verrassing wordt er ook nog eens gratis softijs geserveerd.

[widget id=”enhancedtextwidget-10″]

Oscars Café
Een combinatie tussen films én eten. Dat klinkt ontzettend leuk toch? Oscars Café is daar helemaal op ingericht. Hoewel het vooral als bar bedoeld is, zijn er behoorlijk uitgebreide opties om te lunchen en te dineren. Er zijn twee verschillende vestigingen te vinden in Dublin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *