Altijd al op een leuke autovakantie willen gaan? Houd je van een beetje avontuur en wil je best een keer op roadtrip? Dan is een vakantie naar de Balkan een geweldig idee. De Balkan is namelijk een fantastische bestemming die zeer divers is. Wanneer je op een autovakantie gaat kun je natuurlijk zelf de route uitstippelen. Om je een klein beetje op weg te helpen, geven we je hieronder een samenvatting van een interessante route!

Bosnie Hezegovina Sarajevo
© Pixabay.com

München
Een prima beginpunt voor je reis vanuit België. Je kunt hier het eerste hotel boeken en in de Duitse stad valt van alles te zien en te beleven. Vooral in het stadscentrum is het erg gezellig en is er veel te zien. Sla ook zeker de Englischer Garden niet over. In dit prachtige park kun je geweldig chillen.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Zagreb
Zagreb is een prima volgende bestemming. Hoewel dit geen enorme stad is, valt er meer dan genoeg te zien. In principe kun je in een dag al heel veel zien, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hier meerdere dagen een hotel te boeken.

Kroatie Zagreb
© Flickr.com

Plitvice Meren
De volgende stop: Plitvice Meren. Dat is één van de allermooiste natuurlijke plaatsen van Kroatië en misschien zelfs wel van heel Europa. Het is een spectaculair nationaal park met heel veel meren en geweldige watervallen. In het park zelf kun je zes verschillende routes kiezen om te lopen. Binnen een dag kun je heel veel van het natuurpark zien, prima voor een dagtrip dus.

Split
Misschien wel één van de meest indrukwekkende plaatsen van deze autovakantie. Deze stad heeft een eeuwenoud centrum en ligt ook nog eens direct aan zee. Niet voor niets hebbende producers van Game of Thrones ervoor gekozen om hier gedeeltes van de serie op te nemen. Een prima stad om meerdere dagen te verblijven aangezien er heel veel te zien is.

Mostar
Deze plaats in Bosnie en Herzegovina is niet bekend maar daardoor zeker niet minder mooi. Je hebt hier prachtige moskees, een bijzonder oud stadscentrum en ook nog eens een eeuwenoude brug die vooral ‘s avonds ontzettend mooi is om te zien.

Sarajevo
Daarna koers je richting Sarajevo. Je vindt in deze grote stad mooi architectuur en ook heel veel cultuur. Daarin wordt al snel duidelijk dat de islam in Sarajevo een centrale rol heeft gespeeld en nog steeds speelt. Overigens kun je onmogelijk om de oorlog heen kijken die hier jaren gewoed heeft. Zo zijn er op verschillende plaatsen in de stad massagraven te vinden.

Durmitor
Absoluut niet overslaan tijdens je reis door de Balkan. Boek zeker een hotel in de omgeving van Durmitor want dit bijzondere natuurpark is alleen al de moeite waard vanwege de bijzondere weg er naar toe. Prachtige vergezichten, ongerepte natuur en een bijzondere flora en fauna zorgen voor een unieke herinnering.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Dubrovnik
Via de bijzondere baai van Kotor keer je vervolgens weer terug naar Kroatië waar je Dubrovnik bezoekt. Een haast sprookjesachtige bestemming waar je verloren raakt in tijd en ruimte dankzij de fantastische gebouwen en de historische sfeer. Ook hier zijn veel scenes van Game of Thrones gefilmd. Vanaf Dubrovnik zijn er verschillende routes terug naar België. Bijvoorbeeld via Ljubljana, Bled en Salzburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *