Nu het museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen van september tot half december een volledige tentoonstelling wijdt aan A. Brouwer, met aansluitend een kunstparcours van Jan Hoet Jr., lijkt deze gelegenheid ideaal om een fantastisch weekend in Oost-Vlaanderen (en vooral in de buurt van Oudenaarde) te beleven.

Huys van Enaeme
© Toerisme Oost-Vlaanderen

B&B Huys van Enaeme

Het historische gastenverblijf ligt in het hart van Ename in de Vlaamse Ardennen. Huys van Enaeme is een gerenoveerd 19e-eeuws huis, gelegen op een klein plein in het dorpscentrum. Het interieur is ingericht met een sierlijke mengeling van authentieke meubels en decoratieve elementen die de eigenaars in Frankrijk en Engeland hebben gevonden. Het volledige gastenverblijf straalt warmte en unieke sfeer uit. Diverse wandelroutes zoals de Adriaan Brouwertocht of de groene Edelare-bierbrouwerroute behoren tot de mogelijkheden om de streek Leupegem, Ename en Oudenaarde te verkennen.

B&B Scheldekant

Het weekend in de Vlaamse Ardennen doorbrengen kan ook bij B&B Scheldekant. De naam zegt al veel over de locatie, maar een meerwaarde is dat de zaak ook in de buurt van het centrum van Oudenaarde ligt. Ideaal dus om tijdens je verblijf de Adriaen Brouwer tentoonstelling en nadien het café Adriaen Brouwer op te zoeken of culinair te genieten van een ontbijt met streekproducten zoals chocopasta van Galler, Callebaut-kaas en vers appelsap van appelen uit de boomgaard van de B&B. Maar in het centrum van Oudenaarde zijn oneindig veel mogelijkheden om lekker te eten. Probeer zeker de smoutebollen, verse huisgemaakte kaas -en garnaalkroketten van Bubba, de bitterballen van Karibu en de overheerlijke taco’s van Monba.

B&B La Cereza

De luxueuze bed & breakfast “La Cereza” is een sfeervol huis met uitzicht op het platteland. Je geniet er van rust in de nabijheid van het centrum. Het 16e-eeuwse stadhuis van Oudenaarde ligt slechts op een 3-tal kilometer verwijderd van La Cereza. En voor wie van golf houdt, de Golf & Country Club Oudenaarde ligt op 8 kilometer afstand verwijderd. La Cereza is een sereen vertrekpunt voor talrijke wandelingen of fietstochten in de buurt van Oudenaarde.

La Cereza
© Toerisme Oost-Vlaanderen

De woning zelf is prachtig, met goed onderhouden grasvelden, voldoende mogelijkheden om te parkeren en uiteraard met een zeer gunstige locatie en alle comfort. Het restaurant Le Petit Cochon ligt op wandelafstand van je accommodatie, waar je heerlijk culinair kunt genieten. Er is ook een buitenzwembad dat seizoensgebonden verwarmd wordt en een spa met een sauna, een regendouche en een grote ontspanningsruimte. Massagebehandelingen zijn beschikbaar op aanvraag.

B&B Het sprankelend toeval

Als je de A. Brouwer tentoonstelling en een bezoek aan de Roman brouwerij wilt verderzetten, dan is B&B “Het sprankelend toeval” de ideale uitvalsbasis voor je. Van hieruit ontdek je niet alleen het wandelwalhalla en de onaangetaste natuur van Maarkedal, maar kun je naast het bierproeven ook nog allerlei andere arrangementen boeken, bijvoorbeeld: het arrangement bierliefhebbers, de Ronde van Vlaanderen en een wijnarrangement. Om er maar een paar op te noemen.

De vier kamers liggen op de eerste verdieping van een oude pub. Allen dragen ze de naam van een biersoort, met uitzondering van een kamer die vernoemd werd naar de volkskunstenaar van Oudenaarde, Adriaen Brouwer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *