Even uit de sleur van alle dag en genieten van een totaal andere omgeving. Dat kan als je een trip boekt naar Versailles. Je overnacht in een luxe viersterrenhotel op loopafstand van het beroemde paleis en zijn tuinen. Ook Parijs is van hieruit goed te bezoeken.

Versailles
© Pixabay.com

Overnachten als koning

Een paar dagen naar Versailles is op zich al genieten. Als je dan ook nog verblijft in een goed hotel, is het helemaal top. Het hotel bevindt zich een kleine 20 kilometer vanaf Parijs, dus ook deze stad is goed te bezoeken. Er zijn een buitenzwembad, een tennisbaan en een minigolfbaan aanwezig om het verblijf te veraangenamen. De moderne, lichte kamers zijn van alle gemakken voorzien. Een uitstekende verblijfplaats wanneer je een bezoek wilt brengen aan Versailles.

Wat is er te zien in Versailles

Je hebt het slim bekeken als je langer dan 1 nacht in Versailles blijft. Het paleis is zo groot en er is zo veel te bekijken, dat 1 dag eigenlijk te kort is. Wat valt er zoal te bezien? Het paleis zelf bestaat uit 5 delen: het hoofdpaleis, de tuinen, het domein van Trianon, een groot publiek park en de stallen. De stad Versailles ontstond door de eeuwen heen rondom het paleis en moet je zeker een keer bezocht hebben. Je vindt er een prachtige kathedraal, leuke winkels en op vrijdag en zondag een half overdekte markt.

Het hoofdpaleis

In het hoofdpaleis kun je de slaapkamer van Lodewijk de Veertiende, de kapel, de beroemde Spiegelzaal en nog een heel aantal andere vertrekken bekijken. Ook zijn er galerijen met antieke meubelen te bezichtigen. Wil je de privé-appartementen van de Zonnekoning graag zien, dan is het noodzakelijk om een rondleiding af te spreken. Voor een kleine meerprijs zie je dan bijvoorbeeld zelfs de slaapkamer die hij had ingericht voor zijn honden. Ook de gouden operazaal mag dan bezocht worden.

Versailles
© Pixabay.com

De tuinen van André Le Nôtre

Direct achter het paleis bevinden zich de beroemde tuinen. Omdat alles op loopafstand van elkaar ligt, scheelt dit veel tijd. Je kunt heerlijk wandelen langs de in Franse stijl aangelegde heggen, vijvers en fonteinen. Ook staan er een heel aantal marmeren beelden in de tuinen. Heel erg mooi zijn de perken naast de Oranjerie. Je kunt deze goed zien vanaf het centrale bordes. De fonteinen werken overigens nog altijd met het hydraulische systeem uit de tijd van Lodewijk de Veertiende. Vergeet tenslotte zeker de Latona-fontein met de gouden kikkers niet!

Het Groot Trianon

Ben je toch in Versailles, bezoek dan zeker ook het Groot Trianon. Het is maar een klein stukje lopen en ontzettend de moeite waard. Deze kleine versie van Versailles werd vooral door de opvolgers van Lodewijk de Veertiende uitgebreid. Heel mooi is onder meer de overdekte zuilengalerij die de twee delen van het Groot Trianon met elkaar verbindt. Hebben jullie nog tijd over, bezoek dan ook hier de prachtige tuinen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *