Dat Oost-Europa in de zomerperiode ontzettend populair is, wist je waarschijnlijk al. Ieder jaar weer reizen zowel gezinnen als groepen met vrienden oostwaarts om daar te genieten van een autovakantie richting de meest schitterende oude gebouwen en de prachtige natuur. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat de landen in deze regio voor ons ontzettend betaalbaar zijn en we dus met ons vakantiebudget veel meer kunnen doen. Maar niet alleen wanneer het zomers en warm is, is Oost-Europa de plek waar je moet zijn. Wij hebben alvast een aantal hotspots voor je opgezocht die je beslist niet mag missen wanneer je er in de winter eens even lekker tussenuit wilt.

© Pxhere.com

1. Dubrovnik (Kroatië)
Van het voorjaar tot ver in het najaar wordt deze stad aan de Middellandse Zee overspoeld met toeristen. Dat begrijpen we wel, want Dubrovnik heeft onder meer een schitterende oude stad en een bruisend nachtleven. Door je bezoek in de winter in te plannen omzeil je heel eenvoudig de massa’s en heb je deze mooie plaats vrijwel voor jezelf.

2. Tallinn (Estland)
Met haar prachtige oude torens lijkt de Estse hoofdstad wel het decor van een sprookje. Zeker wanneer ze bedekt is met een prachtig laagje sneeuw! Struin langs de gezellige kraampjes van de kerstmarkt, maak sierlijke rondjes op de openluchtijsbaan of bewonder de indrukwekkende architectonische hoogstandjes van de stad.

3. Krkonoše: het Reuzengebergte (Tsjechië)
Wil je lekker sportief aan de gang gaan tijdens je winterreis? Breng dan een bezoekje aan één van de vele skiresorts in deze regio, gelegen in het noorden van Tsjechië, nabij de Poolse grens. Na een uitputtende dag op de ski’s of je snowboard is het tijd om te relaxen in één van de spa’s of zwembaden.

4. Druskininkai (Litouwen)
Litouwen als vakantieland? Jazeker! In een pittoreske en bosrijke omgeving bevindt zich een schitterend kuuroord waar je kunt genieten van zowel traditionele als meer moderne wellnessbehandelingen. Neem bijvoorbeeld een aangenaam modderbad dat samengesteld is met de meest pure en eerlijke natuurlijke ingrediënten als veengrond en mineraalwater.

© commons.wikimedia.org

5. Het Meer van Bohinj (Slovenië)
Ga je liever de natuur in dan nog weer een stad te bezoeken? Sla dan het Meer van Bohinj niet over. In de winter vormt een flinke ijslaag de ideale plek om te schaatsen. Omringd door prachtige, ruige bergtoppen kom je helemaal tot rust. Na afloop van je sportieve avonturen sluit je de dag af met een heerlijk lokaal drankje als viljamovka of brinjevec.

6. Belgrado (Servië)
Terwijl in veel andere steden het uitgaansleven op zijn gat komt te liggen wanneer Kerst en Oud en Nieuw voorbij zijn, begint het feest in de Servische hoofdstad dan pas echt. In de hippe wijkjes van de stad hernieuw je je energie in de leukste bars en restaurants. Een winterse wandeling rond het besneeuwde Kalemegdan Fort maakt je bezoek helemaal compleet.

7. Boedapest (Hongarije)
Ook in de koudere maanden van het jaar is Boedapest een plek waar je zeer aangenaam kunt vertoeven. Ervaar in één van de weldadige thermale baden de kracht van het heerlijke warme bronwater. Verder kun je genieten van de originele Hongaarse goulash met pittige paprika of bijvoorbeeld de traditionele visstoof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *