Een autovakantie naar de Ardennen staat voor velen garant voor ongerepte natuur, survivallen in de bossen en gezellig eten bij het haardvuur. Er is echter nog veel meer te beleven tijdens een vakantie in de Ardennen. In dit artikel geven we de vier tips die je tijdens je verblijf in dit natuurgebied niet mag missen.

© commons.wikimedia.org

1. Overnacht op een boerenerf
De meeste toeristen verblijven tijdens hun vakantie in de Ardennen in een tent of overnachten in een vakantiehuisje. Het is echter nog vrij onbekend dat het ook mogelijk is om op een boerenerf te overnachten. Zo is er een uitgebreide hoevetoerisme in Wallonië. Tal van gastvrije gîtes en boerderijen nodigen je graag uit voor een gezellige tijd op hun erf. Vaak kun je op de boerderijen wandelroutes verkrijgen. Ook is er meestal een winkel waar je streekproducten kunt kopen. ‘s Avonds kun je dineren in het boerderijrestaurant, waar lokale gerechten bereid worden. Heb je zin om sportief aan de slag te gaan? Je kunt boerengolf spelen, paardrijden of vissen. Er is dus genoeg te beleven tijdens een overnachting op een boerenerf!

2. Philippe en de chocoladefabriek
Zoetekauwen kunnen naar hartenlust genieten in de Ardennen. Vooral voor chocolade liefhebbers is de Ardennen “the place to be”. In Erézee is de ambachtelijke chocoladefabriek van Phillipe Defroidmont gevestigd. Philippe hield als klein kind al van de geur van warme chocolade. Chocolade werd zijn passie. Al meer dan 30 jaar tovert hij van cacaobonen de meest fantastische chocoladecreaties. Naast de fabriek is het familiemuseum gevestigd, waar je de smakelijke geschiedenis van Defroidmont en de chocolade kunt bezoeken. In het atelier kun je met eigen ogen aanschouwen hoe de pralines geproduceerd worden. Uiteraard kun je de chocolade proeven in de winkel.

© Pixabay.com

3. Een wandeltocht voor waaghalzen
Kun je niet wachten om wilde capriolen in de Ardennen uit te halen? Les Echelles de Rochehaut is dan vast en zeker een aanrader. Les Echelles de Rochehaut staat bekend als de beruchtste wandeling van België. Vooral als je hoogtevrees hebt, is deze wandeling zeer zwaar. Het is een 5 km lange tocht met steile afgronden, serieuze hoogteverschillen, ladders en indrukwekkende rotsformaties. Tijdens de tocht, die de classificatie AR heeft, zijn er schitterende vergezichten over de vallei van Semois. Trek minimaal drie uur uit voor deze stevige, maar unieke wandeltocht!

4. Geniet van het Waalse erfgoed
Tijdens een autovakantie in de Ardennen is het een goed moment om de architectuur in de omgeving te ontdekken. In Villers-la-Ville liggen de mooiste architectonische bezienswaardigheden van Europa. Zo vindt je hier de cisterciënzer abdij, die werd gesticht in 1146. De ruïnes van de abdij vormen een magisch decor dankzij de weelderige natuur in de omgeving. Bij de abdij ligt een tuin met geneeskrachtige planten. De Stichting Yves Rocher verleent zelfs zijn steun, als enige tuin buiten Frankrijk. Je vindt hier meer dan 70 medicinale planten en bloemen. Bij de brouwerij die in de abdij gevestigd is, kun je een heerlijk biertje drinken. Ze hebben onlangs twee splinternieuwe bieren gelanceerd, die het proeven waard zijn! Je zult hier een geweldige tijd hebben in de Ardennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *