Slovenië is een vrij onbekende vakantiebestemming. En dat is geheel onterecht. Het land is prachtig, heeft een interessante hoofdstad en een goede ligging. Het toerisme is er erg in opkomst. Als je houdt van niet al te veel toeristische bestemmingen, dan is dit het moment om te gaan. Lees hier waarom Slovenië de perfecte plek is als roadtrip bestemming.

© Pixabay.com

1. Fantastische natuur
Misschien wel de meest belangrijkste reden waarom je Slovenië zult bezoeken, is vanwege de fantastische natuur. Het landschap is enorm divers. Je vindt er hoge bergen, wijngaarden, watervallen, bossen en zelfs nog een kuststrook aan de Adriatische zee. In het kleine landje, dat ongeveer de helft is van Nederland qua oppervlakte, leven slechts twee miljoen mensen. Hierdoor is de natuur grotendeels behouden gebleven. Waar je ook kijkt, overal heb je een fraai uitzicht.

[widget id=”enhancedtextwidget-11″]

2. Perfecte plek voor een rondreis
Vanwege het kleine oppervlak van Slovenië is het perfect om rond te reizen tijdens je autovakantie. In één week tijd kun je al er al heel veel zien. De goed onderhouden wegen spelen hierbij ook een rol. Het land bestaat uit twee hoofdsnelwegen en voor de rest kleinere wegen. Files komen er bijna niet voor en met behulp van verkeersborden wordt alles duidelijk aangegeven.

3. Grotten bezoeken
Als je in Slovenië bent, moet je minimaal één van de duizenden grotten hebben bezocht. Een aantal grotten behoren tot de mooiste van Europa. In het Karstgebied bevinden zich veel ondergrondse rivieren en meren. De Postojna is de langste druipsteengrot van het land en de Škocjan staat op de Werelderfgoedlijst vanwege zijn schoonheid.

© commons.wikimedia.org

4. De kleine hoofdstad Ljubljana
Als je in Ljubljana loopt, krijg je niet direct het idee dat dit de hoofdstad van een land is. En toch is het zo, het is één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Dit maakt de hoofdstad niet minder interessant. Het is een sfeervolle stad met veel pleinen, authentieke winkeltjes en gezellige terrassen. De studentenstad straalt levendigheid uit.

5. Het meer van Bled
Slovenië beschikt over een aantal schitterende meren. Het meer van Bled staat bovenaan deze lijst. Dit is het bekendste en grootste meer van Slovenië. Kenmerkend voor dit meer is het eilandje in het midden met een kerk erop. Een ander bijzonder meer is het meer van Bohinj. Deze is glashelder en omringt door bergen.

6. Veel aanbod van sportieve activiteiten
Slovenië brengt sport en natuur uitstekend bij elkaar. Zo zijn er veel mogelijkheden om te raften, kajakken, canyoning (avontuurlijke tocht door een kloof), mountainbiken, vissen en natuurlijk wandelen. Het aanbod is enorm.

7. De beste wijnen
Bij Slovenië denk je waarschijnlijk niet direct aan wijn. Onterecht, want in het land vind je talloze oude wijngaarden. Deze wijngaarden behoren zelfs tot de beste van de wereld. Het is absoluut de moeite waard om deze wijn eens te proeven bij een wijnboer of wijnhuis.

8. Goedkoper dan de buurlanden
Ook niet geheel onbelangrijk zijn de prijzen in dit land. Gesteld kan worden dat Slovenië niet heel goedkoop is, maar ook zeker niet duur. Het land is goedkoper dan zijn buurlanden Italië en Oostenrijk. De prijzen in de supermarkt zijn vergelijkbaar met België, maar eten buiten de accommodatie is aanzienlijk goedkoper.

[widget id=”enhancedtextwidget-11″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *