Umbrië is een prachtige regio dat in het hart van Italië ligt. Ga je naar Umbrië, dan weet je zeker dat je in een prachtige en rustgevende omgeving verblijft. De regio Umbrië is namelijk ontzettend groen en barst van de wijngaarden, mooie bossen en kabbelende riviertjes.

Perugia Umbrie
© Pixabay.com

Plan jij een vakantie naar Umbrië of heb je nog dat duwtje in de rug nodig? Lees dan in dit artikel met welke vijf activiteiten je jouw vakantie in Umbrië echt kunt laten slagen.

Bezoek de Montevibiano Winery
Ben jij een groot liefhebber van (Italiaanse) wijn? Dan breng je een bezoek aan de Montevibiano Winery tijdens jouw vakantie in Umbrië. Op het landgoed van deze wijngaard kun je niet alleen lekkere wijnen proeven, maar mag je ook rondrijden op golfkarretjes om de prachtige tuinen van het landgoed te ontdekken. Wil je een flesje wijn mee naar huis nemen, dan is dit uiteraard mogelijk.

Ga naar het middeleeuwse heuvelstadje Spello
Wil je een cultureel dagje organiseren tijdens jouw vakantie in Umbrië, dan ga je naar het middeleeuwse stadje Spello. Deze pittoreske stad wordt niet alleen omringd door oude stadsmuren, maar kent ook vele oude gebouwen, kleine steegjes en zelfs Romeinse ruïnes. Het stadje lijkt op de stad Assissi, maar is minder toeristisch. Dit betekent dat je er lekker tussen de locals rond kunt lopen, zonder duizenden toeristen om je heen.

Wandelen over het Protomartiri Pad
Het Protomartiri Pad is een oud pad, dat erg bekend is in Italië. Dit pad werd namelijk door Sint Fransiscus van Assissi bewandeld om het geloof over te brengen naar de ongelovigen en heeft daarom een belangrijke betekenis. Ben je niet gelovig? Dan is het bewandelen van het pad alsnog de moeite waard, want je loopt door een prachtige omgeving. Zo zie je niet alleen een mooi Romeins viaduct, maar word je ook regelmatig getrakteerd op weidse uitzichten over de heuvels van Umbrië.

Fresco’s bekijken in Foligno
Foligno is een klein en relatief onbekend heuvelstadje in Umbrië. De meeste mensen die dit vrij onbekende stadje toch weten te vinden, komen naar Foligno voor de fresco’s in het Palazzo Trinci. Dit is een prachtig paleis waar tussen de veertiende en zestiende eeuw de Trinci familie woonde. De familie is al lang weg, maar de mooie fresco’s zijn nog steeds in het paleis te bewonderen.

© commons.wikimedia.org

Ontdek de Narni Underground
De Narni Underground is een unieke plek die pas in 1979 ontdekt werd. Het is een grottenstelsel, dat tijdens de Pauselijke Inquisitie gebruikt werd om mensen gevangen te houden, te martelen en ga zo maar door. Bezoek je de Narni Underground, dan kom je meer te weten over (de voornamelijk negatieve kanten van) de Pauselijke Inquisitie. Eén van de meest bijzondere ruimtes in de Narni Underground is een ruimte waar een gevangene vele jaren geleden allerlei cryptische berichten in de muren heeft gekrast. Deze berichten zijn nog altijd niet volledig ontcijferd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *