Een huisdier hebben is een grote verantwoordelijkheid. Begrijpelijk dan ook dat tal van mensen ervoor opteren om niet op reis te gaan om zeker te zijn dat er goed voor het diertje gezorgd wordt. Nochtans kan je perfect ook je huisdier mee op reis nemen. Zoek bij het boeken naar diervriendelijke hotels of appartementen en kies voor een autovakantie. Is dat alles? Natuurlijk niet: hier is alles wat je moet weten over op reis gaan met jouw grote of kleine vriend.

© Pixabay.com

Is het een goed idee?
Eerst en vooral moet je jezelf goed afvragen of het wel zo’n goed idee is om jouw huisdier mee op vakantie te nemen. Sommige dieren reizen helemaal niet graag en de hele verplaatsing kan dan ook enorm stresserend zijn voor hen. Voornamelijk katten zijn in de regel geen fan van dergelijke ondernemingen. Bij honden is het vaak wat gemakkelijker om ervoor te gaan maar uiteindelijk komt het neer op de simpele regel: ken je huisdier. Als je het vermoeden hebt dat het een stresserende onderneming zal worden? Dan laat je het toch echt beter thuis.

Informeer je op voorhand
Heel wat landen op onze wereld hebben hun eigen specifieke ziektes en problemen die dieren kunnen treffen. Het kan dus gevaarlijk zijn voor jouw huisdier om zonder enige voorbereiding op reis te gaan. Vraag daarom op voorhand na bij de dierenarts in de buurt welke stappen je kunt nemen om jouw diertje de best mogelijke bescherming te bieden.

De verzekering
Het kan zijn dat jouw dier in eigen land verzekerd is. Dat betekent echter niet dat deze verzekering ook van toepassing is in het buitenland. Vraag dit dan ook even na en als het nodig is, kies je het best voor een uitbreiding van de bestaande verzekering. Het kan misschien iets extra kosten maar dat is niets tegenover het bedrag dat je uitspaart mochten zich problemen voordoen.

© Pexels.com

Het voedsel
Als mens is het heerlijk om te genieten van de lokale cuisine en je tegoed te doen aan al dat lekkers. Als dier is dat echter veel problematischer. De magen van dieren zijn zeer gevoelig en een verandering in hun dieet kan misselijkheid veroorzaken en erger. Dit kan je gemakkelijk oplossen door simpelweg voedsel van thuis uit mee te nemen en jouw dier aan zijn gewoonlijk dieet te houden. Trek je naar een warm land? Dan is het ook een echte must om altijd veel en vers water ter beschikking te houden.

De thuiskomst
Als het bijna tijd is voor de thuiskomst is het een goed idee om even bij de dierenarts langs te gaan om te controleren dat alles nog in orde is. Vraag ook even na of jouw dier onder speciale wetten valt. Er zijn immers diersoorten die onder relatief strenge regels vallen waar je best van op de hoogte bent.

Met je huisdier op reis gaan kan een ongelofelijke ervaring zijn voor zowel baasje als diertje. Het vereist natuurlijk wel de nodige planning maar dat is uiteindelijk toch maar een kleine moeite niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *