Je kunt natuurlijk met het vliegtuig op vakantie gaan, maar ook een autovakantie is erg populair bij veel mensen. Je hebt dan namelijk veel meer vrijheid op je vakantiebestemming. Eigenlijk hoef je alleen maar een accommodatie te boeken en je rijdt met de auto naar je bestemming. Bijvoorbeeld naar Luxemburg. Je kunt hier namelijk een prachtige vakantie beleven. Niet alleen is er veel natuur en zijn de mensen er erg gastvrij, je kunt ook op cultureel gebied van alles zien. Hieronder vind je een top vijf van musea in Luxemburg.

© commons.wikimedia.org

Historisch Museum van Luxemburg
Je kunt eigenlijk geen vakantie in Luxemburg boeken, zonder dat je een bezoek brengt aan het Historisch Museum van Luxemburg. Dit museum dat in de hoofdstad van het land staat, leert je alles over de geschiedenis van Luxemburg en over de bewoners van het land. Bijvoorbeeld hoe het Groothertogdom is ontstaan en hoe dat zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Het museum heeft een fantastische locatie. Het is namelijk gevestigd in oude herenhuizen waarvan het oudste is gebouwd in de 17de eeuw. Beneden kom je alles te weten over de architecturale ontwikkeling van Luxemburg en boven worden de meeste tijdelijke exposities georganiseerd.

Het Trammuseum
Nog zo’n museum dat je eigenlijk niet mag missen als je op autovakantie gaat naar Luxemburg. Het Trammuseum laat de ontwikkeling van het openbaar vervoer zien in de hoofdstad. Dit verhaal wordt vooral met behulp van veel beelden verteld. Ook vind je in dit museum verschillende oude tramtoestellen.

Villa Vauban
Een kasteel en museum in één. Villa Vauban is een bijzonder mooi kasteel dat sinds de jaren 60 als museum gebruikt wordt. Er zijn prachtige kunstcollecties te bewonderen van de beste kunstenaars uit het land en andere landen. De oudste kunstwerken komen uit de zeventiende eeuw. Je vindt er onder andere werken van Jan Steen en Gustave Courbet. Het is verstandig om vooraf je ticket te boeken, zodat je niet in een wachtrij hoeft te staan.

© commons.wikimedia.org

Photothèque
Dol op foto’s? Dan kun je tijdens je autovakantie naar Luxemburg de Photothèque bezoeken. Hier draait alles om fotografie. Ooit werd dit museum opgericht om de fotocollecties een plaats te geven die in het stadsarchief werden bewaard. Dankzij deze collecties krijg je een prachtig overzicht van de ontwikkeling van Luxemburg. Er zijn meer dan 2 miljoen verschillende foto’s te bewonderen. De meest oudste foto in het museum komt uit 1855. Er zijn uiteraard ook foto’s van bekende namen te bewonderen zoals Tony Krier, Théo Mey en Edouard Kutter. De collectie wordt nog steeds aangevuld met nieuwe fotoreportages.

Casino Luxemburg
Hoewel de naam anders doet vermoeden, kun je hier geen gokje wagen. Wel kun je hier het hele jaar door prachtige tentoonstellingen bezoeken. Het kunstcentrum is al sinds de negentiende eeuw een culturele ontmoetingsplaats en is later uitgegroeid tot een museum met zeer wisselende exposities. Je vindt hier werk van jong lokaal talent maar ook kunstwerken van bekende nationale en internationale kunstenaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *