Voor een leuke en interessante vakantie hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Ook dichtbij is van alles te beleven. In Nederland bijvoorbeeld. Natuurlijk heb je hier de grote steden waar je tal van hotels en andere accommodaties vindt. Maar er zijn in ons buurland ook minder bekende steden die een bezoek zeker waard zijn. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de vijf meest onder gewaardeerde steden in Nederland.

© commons.wikimedia.org

Haarlem
Haarlem is bij veel toeristen erg populair. Je vindt hier dan ook tal van bezienswaardigheden. Het wordt niet voor niets ‘klein Amsterdam’ genoemd. Als je van cultuur en historie houdt, ben je in Haarlem op de juiste plaats. Er zijn ook tal van mogelijkheden als je op zoek bent naar een leuk hotel. Bovendien ligt de stad op slechts een kwartiertje afstand van Amsterdam, zodat je ook hier gemakkelijk heen kunt.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Nijmegen
Door velen gezien als een studentenstad, maar dan onderschat je Nijmegen toch echt. Er is bijvoorbeeld een prachtige kerk en het oude centrum zal zeker indruk maken. In de stad zijn talloze verschillende musea te vinden. Bovendien zijn er dichtbij de stad verschillende attracties en parken te vinden zoals een dierentuin en een attractiepark. Het uitgaansleven in Nijmegen is bruisend en je hebt er fantastische eettentjes. Ga zeker eens langs De Meesterproef en Barrio Alto als je de innerlijke mens wilt verwennen.

Maastricht
Als we het over een vakantie dichtbij hebben: Maastricht ligt over de grens met Limburg en staat bekend als een bourgondische stad. Je kunt hier dan ook heerlijk eten en genieten van de lekkerste wijnen. Ga daarvoor zeker eens naar het Vrijthof. Daarnaast zijn er vele historische bezienswaardigheden en is er op het gebied van natuur veel te zien. Bijvoorbeeld de ENCI-groeve, de Sint-Pietersberg en natuurlijk de nabij gelegen grotten waar je met een gids in kunt.

© commons.wikimedia.org

Den Bosch
Ook in Den Bosch zijn er verschillende gebouwen te vinden die eeuwen oud zijn en die je bezoek meer dan waard zijn. Ook zijn er uiteraard hotels genoeg én leuke tentjes waar je een hapje kunt eten, een kop koffie kunt drinken met een Bossche bol of een goed glas wijn kunt nuttigen. Ga vooral eens langs Créme Coffe & Pastry of breng een bezoek aan Oh. In deze laatste winkel vind je talloze leuke spulletjes. Zelf geen zin om te winkelen maar ben je aan het wachten op je partner? Maak het jezelf dan gemakkelijk in de koffiehoek van de winkel!

Alkmaar
Als je naar Alkmaar gaat, zorg dan zeker dat je er op vrijdag bent. Dan vindt hier namelijk de traditionele kaasmarkt plaats en dat is een beleving op zich. Naast vele culturele bezienswaardigheden en leuke shopcentra zijn er in deze stad ook hele leuke eettentjes te vinden zoals ‘ECHT’ waar de liefhebber van zoete lekkernijen zich helemaal uit kan leven. Of scoor gezonde soepjes en sapjes in de vintage winkel ‘Soepp’ en kom daarna volledig tot rust op stadsstrand De Kade.

[widget id=”enhancedtextwidget-6″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *