Voordat je een reis gaat boeken, wil je natuurlijk wel weten of er ook echt iets te doen valt op je reisbestemming. Het Tsjechische Pilsen bijvoorbeeld heeft tal van mogelijkheden om te overnachten. Maar wat kun je er eigenlijk zien en doen? Hieronder tref je tien tips aan voor als je van plan bent om een stedentrip naar Pilsen te boeken.

© wikimedia.org

Plein van de Republiek
Het is één van de mooiste plekken van de stad en daarom moet je het zeker bezocht hebben: het grote stadsplein ofwel het ‘Plein van de Republiek’. Er zijn hier verschillende eeuwenoude gebouwen te zien zoals het stadhuis en de kathedraal uit de 13de eeuw. Direct naast het stadhuis staat ook nog eens een schitterend gouden beeld van Maria.

[widget id=”enhancedtextwidget-14″]

Beklim de toren van de kathedraal
Als je toch op het plein bent, beklim dan vooral de toren van de 13de eeuwse Sint-Bartholomeuskathedraal. De toren is 102 meter hoog en je hebt vanaf de bovenste verdieping een schitterend uitzicht over de stad.

Pilsner Urquell Brouwerij
Pilsen is vernoemd naar bier en daarom moet je eigenlijk de originele Pilsner Urquell Brouwerij bezocht hebben. Maak een tour door de historische bierkelders en proef aan het eind een heerlijk glas Pilsner Urquell, recht uit het vat.

Tunnels
De stad heeft een ondergronds labyrint van tunnels uit de 14e eeuw. Ga met een tour door deze Pilsen’s Historical Underground en leer de stad op een unieke manier kennen.

Ontspan in het stadspark
Als je even wilt ontspannen, kun je dat het beste doen in het stadspark. Je kunt hier heerlijk wandelen en in de directe omgeving zijn ook nog eens talloze mogelijkheden om te overnachten.

Techmania Science Center
Misschien het meest opvallende museum in de stad. Je vindt hier interactieve expositiezalen over zeer uiteenlopende onderwerpen die allemaal raakvlakken met de wetenschap hebben. Voor een ticket betaal je slechts 6,65 euro.

© commons.wikimedia.org

Le Frenchie
Eventjes uitpuffen onder het genot van een kopje koffie en een zoete lekkernij? Doe dit dan bij het populaire café Le Frenchie, dat vooral onder studenten ontzettend populair is.

Zoete lekkernijen
Veel mensen die een citytrip in Pilsen boeken denken dat ze hier vooral goed zijn in het brouwen van bier. Je hebt hier echter ook verschillende traditionele gebakjes die ontzettend lekker zijn. Je kunt na het overnachten in Café Beruska terecht voor een heerlijk zoet ontbijtje!

De Beer Factory
Tijdens je verblijf in Pilsen moet je echt minimaal één keer hebben gegeten bij de Beer Factory. Dit is een kleine brouwerij en een restaurant in één. Proef hier typische lokale gerechten en geniet daarbij van de talloze verschillende soorten bier die op de kaart staan.

Měšťanská Beseda Café
Tot slot is ook het Měšťanská Beseda Café een echte aanrader. Je kunt hier prima wat drinken maar vooral de historische omgeving waarin je dat doet zal indruk maken. Het oude Art Nouveau interieur van dit etablissement is namelijk uitstekend bewaard gebleven.

[widget id=”enhancedtextwidget-14″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *