Ben jij avontuurlijk aangelegd? En je broertje(s) of zusje(s) ook? Dan moet je toch echt je ouders even overtuigen dat jullie toe zijn aan een avontuurlijke vakantie, waarbij jullie allerlei spannende activiteiten ondernemen. Laat je ouders de website van Pharos Reizen zien, waar tal van verschillende avontuurlijke gezinsvakanties op staan naar allerlei verschillende landen. Welke avontuurlijke gezinsvakantie willen jullie ondernemen? Willen jullie watersporten? Bergbeklimmen of abseilen? Het is allemaal mogelijk. Tegelijkertijd ontdekken jullie nieuwe gebieden en landen en dat is ook nog eens heel leerzaam. Bereid je maar vast voor op een spannende en avontuurlijke zomervakantie.

Slovenië
© Pharos Reizen

Watersportvakanties

Kinderen en water zijn altijd een goede combinatie. Een groot deel van de kinderen zal dan ook kiezen voor een watersportvakantie. Er zijn dan ook talloze verschillende watersporten te beoefenen. Vooral in bergachtige omgevingen zijn kanovaren en kajakken erg populair. Op de rustige wateren is roeien een leuke bezigheid. Je kunt dan met het hele gezin in één roeiboot en om de beurten roeien. Bezoek je een omgeving met een groot meer of aan zee, dan kun je fantastisch waterskiën, kitesurfen of surfen. De mogelijkheden voor watersporten zijn dan ook onbegrensd. Maar wat zijn ideale landen voor een watersportvakantie? Daarvoor hoef je niet eens zo heel ver weg, want buurland Frankrijk biedt al genoeg mogelijkheden. Vooral de omgeving van de Franse Alpen leent zich uitstekend voor allerlei wilde watertochten. Helemaal in opkomst is ook Kroatië. Het land is bekend om de prachtige kuststreken, maar je kunt hier ook de ongerepte en nog onontdekte natuur intrekken om op rotsen te klimmen. Ook de Italiaanse Alpen zijn een fantastische locatie om door de wilde rivieren te kanoën. Gegarandeerd avontuurlijk zijn de Noorse fjorden, waar je met het hele gezin naar hartenlust kunt raften, kanovaren of kajakken. Pharos Reizen biedt in al deze landen avontuurlijke gezinsvakanties aan met veel waterplezier.

Fietsvakanties

Naast watersport zijn wandelen en fietsen ook ingrediënten voor een avontuurlijke gezinsvakantie. En er zijn mogelijkheden genoeg door heel Europa. Heb je een gezin met kleine kinderen, dan kun je een land of gebied kiezen die wat minder heuvel- of bergachtig is. Zijn de kinderen wel wat gewend, dan kun je rustig een Alpenland kiezen om door de bergen te wandelen of te fietsen. Naast lange fietstochten maken met het gezin, kun je ook op het avontuurlijke pad gaan en allen de mountainbike pakken. Je kunt dan afwijken van de standaard fietsroutes en door wilde bossen of bergachtige landschappen mountainbiken. Frankrijk, Oostenrijk en Italië bieden uiteenlopende landschappen voor een mountainbikevakantie. Ook Zweden is een prachtig land om al wandelend of fietsend door de authentieke natuur te trekken. Is het niet mogelijk om je eigen fietsen mee te nemen? Op talloze locaties kun je fietsen of mountainbikes huren. 

Fietsvakantie
© Pharos Reizen

Waarom een avontuurlijke gezinsvakantie bij Pharos boeken?

Pharos Reizen heeft erg veel ervaring met het organiseren van avontuurlijke gezinsvakanties en het aanbod is groot. Zo heb je keuze uit tal van Europese landen, verschillende soorten accommodaties en verschillende soorten activiteiten. Een voordeel is dat je tijdens veel reizen de beschikking hebt over een ervaren en deskundige leiding die vaak Nederlandstalig is. Ook als je als gezin een nieuwe activiteit gaat uitproberen waar je geen ervaring mee hebt, word je toch steeds professioneel begeleid. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *