Rondreizen: keuze te over! Waar te beginnen? Pharos Reizen hoopt je op weg te helpen. Niet alleen voor jou, maar ook vooral voor je kinderen moet het een onvergetelijke reis worden. Educatieve en amusementsdoeleinden gaan bij een rondreis hand in hand. Avontuur en plezier, leergierigheid en ervaring, het komt allemaal bij elkaar wanneer je een rondreis maakt via Pharos. Reizen doe je bij Pharos zowel met je ogen als met je hart. Je kinderen leren een land pas echt kennen, wanneer je niet op één plaats verblijft, maar alle bezienswaardigheden hebt gezien en lokale gebruiken hebt ervaren.

Rondreizen met kids
© Pharos Reizen

Notendop-rondreizen

Wil je binnen een afzienbare tijd kennis maken met alle hoogtepunten van het land, dan zijn de notendop-rondreizen jou en je kinderen waarschijnlijk op het lijf geschreven. In 10 dagen tot een paar weken leer jij bijvoorbeeld van Frankrijk de metropool Parijs kennen, maar ook bijvoorbeeld de rurale gebieden in Normandië, of met de kust van de Cote d’Azur, waar je geniet van de vergezichten over de Middellandse Zee. Voor de kleine fijnproevers mag een kennismaking met de Franse keuken niet ontbreken en wat te denken van de prachtige wijnstreken? En natuurlijk kun je je kinderen ook niet weghouden van een dagje Disneyland. Een ding weet je zeker als je met Pharos Reizen naar Frankrijk gaat: je keert terug als Francofiel.

[widget id=”enhancedtextwidget-38″]

Italië, Oostenrijk , Scandinavië.. 

Maar notendop-rondreizen beperkt zich natuurlijk niet alleen tot Frankrijk. Voor ieder kind wat wils, is het motto van Pharos. Zijn sneeuwwitte toppen en bergpassen iets voor je kinderen, bezoek dan bijvoorbeeld Oostenrijk. Is de vakantie echter nog niet wit genoeg en wil je ook in de broeiende zomer over witte landschappen uitkijken, bekijk dan eens de rondreis door Noorwegen. Nog meer aardrijkskunde kun je je kinderen bijbrengen doordat je tijdens deze rondreis het langste en diepste fjord van Noorwegen bezoekt (liefst 185 kilometer lang!) tijdens een boottochtje. Of wat te denken van het grootste bergplateau van Europa? Saai is het in de noordelijke landen in elk geval niet!

Kinderboekenhelden achterna reizen

Om je kinderen iets bekends maar toch ook iets nieuws te geven, zijn zeker de rondreizen aan te raden waar je met je kinderen de kinderboekenhelden achterna reist. In het spoor van de Poeh-beer trek je bijvoorbeeld door het zuiden van Engeland. Op de rondreis breng je met het gezin een bezoekje aan het echte Poeh-bruggetje in Ashdown Forest. Deze rondreis voelt aan als een echt sprookje, zowel letterlijk als figuurlijk!

Winnie Alice Scrooge
© Pharosreizen.be

Geschiedenis

Historisch besef klinkt misschien plechtig, maar je kind zal je er later dankbaar voor zijn. En niet alleen later, want de schatten van de geschiedenis ontdekken, geeft je kind een echt avontuurlijk gevoel. Terug van de met geschiedenis beladen rondreis zal je ongetwijfeld met je kind een paar keer naar de bibliotheek moeten, zodat je kind de roemruchte verhalen van weleer nog een keer kan ervaren. Veel historie beleef je bijvoorbeeld door de rondreis door het zuiden van Engeland, waar je vaart door middeleeuws Canterbury of je je zwaard trekt in Leeds Castle. Wil je nog verder terug in de geschiedenis tot in de Oudheid, kijk dan naar de reizen door Italië. Hier reis je de Romeinen achterna richting Rome, en gaat je kind op de foto met gladiatoren. En wees niet bang om helemaal uitgeput te geraken, want je kunt als een echte Romeinse aristocraat luilekkeren bij het zwembad in Florence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *