Kun je niet wachten om je autovakantie voor deze zomer te boeken, maar ben je er nog niet over uit wat de bestemming moet worden dit jaar? Misschien hebben wij dan de gouden tip voor je. Heb je wel eens van Asturië gehoord? Grote kans van niet, want deze regio in het noordwesten van Spanje is helemaal niet zo bekend onder toeristen. Zonde, want het is heerlijk vakantie vieren in deze prachtige, natuurlijke omgeving. Wij vertellen je graag waarom!

© Pixabay.com

Adembenemende natuur
We verklapten het net al: de natuur in Asturië is prachtig. Het meest imposant zijn waarschijnlijk de Picos de Europa, oftewel de Pieken van Europa. Dit gebergte is relatief klein, maar adembenemend mooi en zeer geschikt voor wandelaars van elk niveau. Ook voor gezinnen met kinderen! Vanaf 1500 meter vind je enkel nog rotsen, maar lager wandel je tussen de prachtige groene heuvels en kom je helderblauwe bergmeren tegen.

Alsof de tijd heeft stilgestaan
In Asturië waan je je zo nu en dan in een ander tijdperk. Er wordt hier veel waarde gehecht aan oude tradities en gebruiken, wat resulteert in een simpele, rustige levensstijl. Precies wat jij nodig hebt tijdens je vakantie! Kijk toe hoe een oude herder zijn schapen hoedt of verdiep je in de traditionele ambachten. Ook de eeuwenoude legendes die hier nog steeds worden doorverteld zijn interessant en zorgen voor een magische sfeer.

De ruige kustlijn
Asturië heeft een prachtige ruige kustlijn. Ideaal voor een mooie wandeling aan zee, maar je kunt er net zo goed lekker zonnen op je handdoekje. Je vindt hier namelijk genoeg fijne zandstranden met prachtig wit zand. Omdat veel van deze strandjes zijn omringd door een groene, heuvelachtige omgeving, doen bepaalde stukken kust hierdoor haast tropisch aan.

© Pixabay.com

Kleurrijke vissersdorpjes
Aan de prachtige ruige kustlijn van Asturië vind je talloze pittoreske vissersdorpjes. De kleurrijke huisjes en vissersbootjes in combinatie met het haast turquoise zeewater geven je het ultieme vakantiegevoel. De vriendelijke lokale bevolking is altijd in voor een praatje en op de terrasjes geniet je van een heerlijke lunch, waarover later meer. Voor wie graag een iets grotere plaats bezoekt, is Oviedo een aanrader. Oviedo is de hoofdstad van de regio, maar ook hier hangt een dorpse sfeer. Toch is deze plaats levendiger dan de kleine dorpen en vind je hier ook ’s avonds volop gezelligheid.

Lokale specialiteiten
Gezien de ligging van Asturië heb je vast wel een vermoeden wat er veel wordt gegeten in deze regio… Juist ja, verse vis en zeevruchten! Vis eten op een terrasje in een dorpje als Cudillero aan de Costa Verde is niet alleen verrukkelijk, maar ook een ware belevenis. Je ziet hier bijvoorbeeld dat sommige inwoners de visjes nog traditioneel aan een waslijn bij het huis te drogen hangen! Daarnaast geniet je van prachtige uitzichten op zee of de groene heuvels. Op vakantie drink je waarschijnlijk ook graag een lekker drankje. Cider is de specialiteit van de regio. Het drankje wordt vanaf armhoogte in je glas geschonken, wat elke keer weer een spektakel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *