Als je op reis bent met de wagen is reismoeheid natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Het is mooi en een voorrecht om veel verschillende plekken te mogen bezoeken, maar na de zoveelste stad of lastige inpaksessie van je koffer of tas kun je je afvragen: heb ik hier nog wel zin in? Laat de moed niet hangen, maar ga gewoon door! Zeker als je al wat langer onderweg bent kan het voortdurend op pad zijn je gaan tegenstaan. Op reis neem je een heel ander tempo aan dan thuis, maar door de vele nieuwe indrukken die je ter plaatse opdoet kan het je toch allemaal even teveel worden. Zorg er daarom vooral dat waar je ook bent en de hoeveelste etappe van je reis het ook is, je altijd kunt blijven genieten van hetgeen je meemaakt. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees gauw hieronder verder, waar we je een vijftal tips geven tegen reismoeheid.

© Pxhere.com

1. Huur een appartement of huisje
Natuurlijk kun je tijdens je reis in een standaard hotel of hostel overnachten, maar soms is het fijn om wat meer ruimte te hebben. Huur dan eens een appartement of huisje, zodat je wat vaker je eigen eten kunt klaarmaken of beschikt over eigen wasfaciliteiten.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

2. Gun jezelf meer tijd om de bestemming te ontdekken
Als je iedere dag van de ene naar de andere stad reist kun je steeds meer plekken van je lijstje afstrepen. Kwantiteit gaat dan echter boven kwaliteit, wat misschien niet je bedoeling is. We raden je daarom aan om op sommige plekken wat langer te blijven: een paar dagen tot een week. Zeker in een gebied met veel interessante bezienswaardigheden is dit de moeite waard. Je kunt alles dan in een fijn en rustig tempo bezoeken.

© Pxhere.com

3. Hou een vaste dagindeling aan
Op vakantie hoef je niet zo veel, waardoor je ritme in de war kan raken en je je zelfs kunt gaan vervelen. Zorg daarom voor een min of meer standaard dagindeling met een vast ritme, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

4. Maak van je reisbestemming je tijdelijke nieuwe thuis
Als je van je reisbestemming je tijdelijke thuis maakt zal de nieuwe plek je gelijk een goed gevoel geven, alsof je er daadwerkelijk thuishoort. Om dit gevoel te versterken is het leuk om de dingen te doen die je thuis ook doet. Volg een korte cursus, bezoek de cinema of het theater en voel je een echte local.

5. Thuiskomen tijdens je reis
Voel je bij jezelf reismoeheid opkomen? Ga dan terug naar de plek waar je je helemaal op je gemak voelde. Dit kan een hostel of hotel zijn waar je eerder bent geweest of een stad waar je je helemaal thuis voelde. Zo kun je weer een beetje op adem komen op de plek die voelt als thuis.

[widget id=”enhancedtextwidget-31″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *