Heb je een autovakantie in de planning staan of een andere reis waarbij je veel tijd doorbrengt in een vliegtuig of trein? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om jezelf bezig te houden voordat je bij je volgende accommodatie bent. Podcasts zijn de perfecte manier om de tijd te doden. Ben je op zoek naar nieuwe podcasts voor je volgende reis? Hier vind je vijf tips.

© Pxhere.com

1. Serial
Het eerste seizoen van de podcast is miljoenen keren beluisterd. In deze podcast onderzoekt journaliste Sarah Koenig de moord op het achttienjarige meisje Hae Min Lee. Zij werd in 1999 vermoord en de jonge Adnan Syed werd schuldig bevonden. Bijna twintig jaar later onderzoekt Sarah of het onderzoek naar de moord wel zo eerlijk is verlopen. Tijdens het luisteren naar deze podcast zit je zeker op het puntje van je stoel en wil je niets liever dan antwoorden.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

2. No Such Thing as a Fish
Ben je een fan van kleine feitjes waar je mensen altijd en overal mee kunt imponeren? Dan is deze podcast waarschijnlijk de juiste voor jou. Het bekende programma QI staat in het teken van dit soort absurde feitjes, en de makers van het programma besloten een podcast te wijden aan interessante onderwerpen waar de meeste mensen niets van weten. Wanneer je naar deze podcast luistert word je dus in één klap een expert op het gebied van voetworstelaars of bijen die achter vliegtuigen aan jagen.

© Pxhere.com

3. Desert Island Discs
In Desert Island Discs vraagt interviewster Kirsty Young aan haar gast welke acht muziekalbums ze mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Dit programma bestaat al sinds 1942. Toen was de podcast nog gewoon op de radio te horen. De podcast gaat over zoveel meer dan muziek, want je leert de gasten echt kennen dankzij de vragen van Young. Ze heeft ook een aantal ontzettend bekende mensen mogen interviewen, zoals Louis Armstrong en Yoko Ono.

4. Homecoming
Ben je een liefhebbers van series maar wil je graag naar een serie kunnen luisteren tijdens je reis? Dan is Homecoming de perfecte podcast. Dit is namelijk een fictief verhaal dat in de vorm van een podcast wordt uitgebracht. Homecoming weet je iedere keer weer in spanning achter te laten en wordt door velen vergeleken met de steengoede series die Netflix uitbrengt. De cast is ook niet niks: David Schwimmer, Oscar Isaac en Catherine Keener spelen allemaal rollen in Homecoming.

5. How I Built This
Wil je je reis gebruiken om jezelf te inspireren voor een nieuw avontuur? Dan is How I Built This het luisteren waard. In deze podcast worden mensen geïnterviewd die een eigen bedrijf zijn begonnen. Je leert over hun manier van werken, de manier waarop ze hun ideeën hebben opgedaan en natuurlijk de moeilijkheden die ze onderweg zijn tegengekomen. Het zijn trouwens niet de minsten die geïnterviewd worden voor deze podcast. Zo komen ook de eigenaren van bedrijven zoals Airbnb en Instagram aan het woord.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *