In het noorden van Italië, gelegen aan de westelijke oever van het grootste Italiaanse meer, het Gardameer, vindt men het kleine, idyllische stadje Limone sul Garda. De prachtige ligging van Limone sul Garda maakt dat het een aantrekkelijke bestemming is voor vele toeristen. Het stadje telt ongeveer duizend inwoners, maar jaarlijks wordt het alleen al in de zomermaanden door minstens tien keer zoveel toeristen bezocht. Er is een mooi historisch centrum met smalle straatjes, kleine winkeltjes en oud versierde huisjes. De oude haven is klein, pittoresk en biedt met zijn terrasjes een mooi uitzicht op de Monte Baldo bergketen aan de overkant van het meer. Ondanks de toeristenstroom, blijft Limone sul Garda knus en kleinschalig aanvoelen. Niet voor niets een van de top-10 bestemming van Sunweb dus!

© Flickr.com

Citroenteelt
In het verleden was het kweken van citroenen een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de inwoners van Limone sul Garda. Hoewel door de opkomst van het toerisme de citroenteelt inmiddels alweer sterk is gereduceerd, is het stadje nog steeds zeer bekend vanwege de citroenteelt. Er zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken die uit de citroenindustrie zijn voortgekomen. Zo is er een citroentuin, het La Limonaia del Castel, waar men kan zien hoe onder andere citroenen en sinaasappelen geteeld worden. Ook is er een citroenmuseum en kan men in de winkels van Limone sul Garda verschillende producten kopen die te maken hebben met citroenen, waaronder uiteraard de bekende citroenlikeur limoncello.

Te doen in Limone sul Garda
In Limone sul Garde hoeft niemand zich te vervelen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, voor ieder wat wils. Voor een mooi uitzicht over het stadje kan men een bezoek brengen aan het zestiende eeuwse kappelletje ‘’Chiesa San Rocco’’. Doe dit vooral tijdens de zonsopkomt, wanneer de stad in een gouden gloed gehuld wordt en er mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Een andere optie is de korte wandeling naar de waterval van Limone sul Garda. De waterval is enkele tientallen meters hoog en binnen ongeveer vijftien minuten wandelen vanaf het centrum te bereiken. Ook zijn er verschillende musea te bezoeken, zoals het vissersmuseum en het museum over het toerisme in Limone sul Garda.

Erop uit in de omgeving
De gemeente Tremosine ligt vlak onder Limone sul Garda en bestaat uit achttien kleine dorpjes. Via smalle, soms zeer steile wegen, kan men een mooie route afleggen en genieten van het fantastische groene landschap en uitzicht. Ook voor wandelliefhebbers zijn er mogelijkheden, bijvoorbeeld het steile Sentiero del Porto pad of zelfs een gastronomische wandeling, waarbij je onderweg lokale specialiteiten proeft en Gardawijn drinkt.
Precies tegenover Limone sul Garda ligt Malcésine. Met een veerboot kan je de korte oversteek maken om ook dit zeer geliefde vakantiestadje een bezoek te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *