Hoewel veel fietsers er een beetje op neerkijken, wint de e-bike steeds meer aan populariteit. De e-bike zorgt bovendien voor veel meer mogelijkheden. De gemiddelde fietser kan nu bijvoorbeeld veel grotere afstanden en moeilijkere routes uitkiezen. Met een e-bike wordt een autovakantie voor nog veel meer mensen overbodig. Al is het natuurlijk ook prima om een autovakantie naar de Franse Alpen te boeken en vanuit je accommodatie aldaar de mooiste bergtochten te maken met je e-bike!

© Pxhere.com

Valspelen!
Wanneer je het met fervente fietsers over de e-bike hebt, zit er altijd wel eentje tussen die vindt dat het vals spelen is. Dat is natuurlijk onzin. In hun sportbeleving en binnen de regels van een wedstrijd is het misschien valsspelen, maar voor heel veel fietsers met een gemiddelde conditie opent het natuurlijk een scala aan mogelijkheden. Eindelijk kun je namelijk zware alpenroutes rijden met je fiets, zonder dat jezelf druk hoeft te maken of je ooit weer bij je accommodatie terug komt.

Uitstekende batterij
Voor degenen die nog niet zoveel over de e-bike weten: het is geen fiets die je vanzelf overal brengt. Hoewel de accu in de e-bike het fietsen eenvoudiger maakt, zul je toch echt zelf moeten trappen. Dankzij de motor zijn vooral lastige gedeeltes tijdens het fietsen een stuk eenvoudiger. De angel wordt er als het ware uitgetrokken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stukjes bergop of wanneer je de wind vol in je gezicht hebt. Daardoor zijn er veel meer mogelijkheden voor mensen die wat minder conditie hebben en getraind zijn dan echte topsporters. Bovendien gaat de techniek steeds verder vooruit waardoor de batterij van een e-bike vandaag de dag zelfs over het meest ruige terrein urenlang mee kan gaan.

© commons.wikimedia.org

Vele mogelijkheden
Er zijn talloze routes beschikbaar in de Franse Alpen. Natuurlijk kun je over de weg, maar je kunt ook een trail kiezen met wat meer avontuur. Er worden talloze excursies georganiseerd waarbij je met een groep een mooie route kunt rijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een prachtige mountainbikeroute richting het ski resort van de Alp d’Huez. Gedurende zulke routes is het vooral belangrijk om goed gebruik te maken van de verschillende standen die op de e-bike aanwezig zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om direct gebruik te maken van de hoogste standen, maar de kans is dan groot dat de batterij van je e-bike na driekwart van de beklimming op is. En dan kom je natuurlijk in de problemen. Bereken vooraf goed hoe dit werkt of overleg met de gids waarmee je mee gaat. Hij of zij weet meestal als geen ander hoe je het beste kunt indelen.

Fietsvakantie
Dankzij de e-bike is het nu dus voor veel meer mensen mogelijk om een fietsvakantie te boeken in plaats van een autovakantie. Dat is natuurlijk helemaal niet vals spelen, maar zorgt er juist voor dat je veel meer beweegt dan anders. Natuurlijk kun je de e-bike ook gebruiken om vanaf je accommodatie de mooiste mountainbikeroutes te verkennen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *