Zoals je misschien wel weet, bestaat Disneyland Parijs op dit moment uit twee parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Daarnaast is er een winkelstraat en zijn er maar liefst zeven hotels. Er werd al vaker een planning voor een volgend park opgesteld, maar wegens financiële problemen werkte Disney deze nooit verder uit. Tot eind oktober, want toen kwam Disney ineens met een persconferentie waarin een derde park aangekondigd werd. Hoe dat park eruit komt te zien, weet vooralsnog alleen de directie van Disney. De nieuwe plannen zullen namelijk niet voor 2027 bekend gemaakt worden.

© Pixabay.com

Wat weten we wel?
Hoe het nieuwe park eruit komt te zien, is vooralsnog dus speculeren. Wel is bekend dat het nieuwe stuk grond waar het park geplaatst zal worden ongeveer 130 hectare in beslag neemt. Een kleine vergelijking is hier wel op zijn plaats: Disneyland Park is ongeveer 40 hectare groot; de Walt Disney Studios zo’n 17 hectare. Dat is dus een enorm stuk grond waar veel mee gedaan kan worden. De geruchtenmolen draait dan ook op volle toeren.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Monorail
De grootte en locatie van het nieuwe park zorgen direct voor een probleem: hoe gaat Disney de drie parken met elkaar verbinden? De afstanden zijn zo groot dat lopen uitgesloten lijkt. In Walt Disney World in Orlando wordt dit probleem opgelost met een monorail. Disney fans verwachten dan ook dat dit in Parijs ook de oplossing zal worden.

Hotel
Een nieuw park betekent ongetwijfeld meer bezoekers én langere verblijven. Dat betekent dat de vraag naar overnachtingen naar alle waarschijnlijkheid enorm zal stijgen. Gezien de grootte van het nieuwe terrein, is het zo goed als zeker dat er minstens één nieuw hotel zal worden gebouwd. Deze was ook te zien op de door Disney uitgegeven maquette van de nieuwe plannen. De vorm van het gebouw (één hoofdgebouw en vijf zijvleugels) zou doen denken aan een ‘Art of Animation’ hotel. Dat is een budgetvriendelijk hotel dat geheel naar verschillende Disney figuren en films gethematiseerd wordt. Het is ook nog de vraag wat er met Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe zal gebeuren. Deze hotels worden nu als budgetvriendelijk gezien, maar liggen straks dichtbij het nieuwe park. Zullen deze budgethotels duurder worden door de nieuwe plannen? Dat is de vraag.

© Wikipedia.org

Congress centrum
Tijdens de persconferentie heeft Disney naast het nieuwe park tevens de bouw van een nieuw congress centrum aangekondigd. De huidige gebouwen zouden niet meer voldoen aan de maatstaven van Disney. Het congress centrum zal achter de reeds bestaande Disney Event area gebouwd worden.

Ecologisch recreatiegebied
Op relatief kleine afstand van Dinseyland Parijs ligt het vakantieresort Villages Nature. Omdat op dit moment slechts 50% van de ruimte daar wordt benut, heeft Disney aangekondigd hier uit te zullen breiden.

En het attractiepark zelf?
Hoe het attractiepark er zelf uit zal komen te zien, is puur speculeren. Er gaan geruchten over een waterpark zoals je die in Orlando vindt, maar er zijn ook fans die wijzen op een uniek Europees thema. Weer anderen denken dat het een dierenpark met attracties zal worden. Hoe je het ook wendt of keert: op het antwoord zullen we nog zo’n tien jaar moeten wachten.

[widget id=”enhancedtextwidget-5″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *