Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan wil je wel een betrouwbaar voertuig. Je wil immers niet met pech langs de weg komen te staan in het buitenland. Daarnaast moet de auto van alle gemakken zijn voorzien en de laatste technologische snufjes bevatten die jouw roadtrip door Europa zo comfortabel mogelijk maken.

© Flickr.com

Kies de juiste auto
Op autovakantie gaan begint met het kiezen van het juiste voertuig. Dit valt samen met waar je naar toe gaat. Als je reist over lange stukken snelweg zoals de Duitse Autobahn, dan wil je een auto waarmee je lang achter elkaar op hoge snelheid kunt rijden. Ga je een stedentrip maken naar een hippe stad als Parijs of Milaan, dan past daar weer perfect een leuke sportauto bij. Ga je ergens kamperen, dan wil je juist een auto met veel ruimte in de kofferbak. En brengt de reis je op ruig terrein, dan kies je liever een SUV.

De meest betrouwbare auto’s
Om je een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn, zijn er een aantal automerken waarmee je absoluut een reis kunt maken omdat ze te boek staan als zeer betrouwbaar en comfortabel.

De hoge betrouwbaarheid van een Lexus
De Japanse Lexus doet het als merk goed als het gaat om betrouwbaarheid met een score van meer dan 92 procent in een enquête van het Britse onderzoeksbureau Which? De meeste Lexus modellen worden sterk aanbevolen door kenners en mensen die in deze auto rijden. Met name de Lexus NX is een populair model, want het voertuig is niet alleen betrouwbaar maar ook nog eens zuinig. Dit komt natuurlijk goed van pas wanneer je heel Europa doorreist en vaak moet tanken. Daarnaast staat de Lexus bekend om zijn kenmerkende Japanse innovatie en veiligheid.

Mitsubishi Lancer
Nog een Japans succesnummer is de Mitsubishi Lancer. Sowieso staan Japanse auto’s bekend als extreem betrouwbaar en in die categorie past deze Mitsubishi Lancer perfect, zeker als je lange afstanden gaat afleggen. Niet voor niets was dit model een van de meest betrouwbare in 2016 volgens de Warranty Direct Reliability Index. Deze sportieve sedan heeft een reeks aan functies die je maar weinig ziet in vergelijkbare modellen, zoals een compleet infotainment systeem met touch screen en bluetooth aansluiting. En ben je een snelheidsduivel, dan is deze auto interessant met zijn maximale snelheid van ruim 200 kilometer per uur.

De Alfa Romeo Giulia
Zoek je een auto met stijl en extra comfort, dan is de Italiaanse Alfa Romeo Giulia een goede keus. Zeker wanneer je op weg bent naar een luxe bestemming is deze sportieve Alfa Romeo dé auto voor de trip. En tegenwoordig is het Italiaanse merk veel toegankelijker want ook te verkrijgen bij dealers. Dankzij de meest up-to-date software verloopt elke rit soepel en ontspannen en hoef je niet bang te zijn dat je ergens onderweg zal stranden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *