Een autovakantie boeken met familie: gezellig en leuk, of juist stressvol met trammelant? Als alles goed wordt geregeld, dan kan het een hele memorabele reis worden. Een reis waar gedeelde ervaringen centraal staan en de familiebanden wordt versterkt, veel meer dan tijdens een reguliere vakantie in een resort. Maar hoe zorgt u ervoor dat een autovakantie met familie de ervaring wordt waar u op hoopt?

© Pexels.com

Tip 1- Ontwerp uw eigen route
Een groot voordeel van een autovakantie is dat u als gezin alle controle hebt over waar u heen rijdt, hoelang u daar blijft en wat u daar gaat doen. De auto is een flexibele manier om een land te verkennen en bijzondere plekken te bezoeken. Tijdens een autovakantie moet de route goed afgestemd zijn op de familie, zodat iedereen zich vermaakt en jullie niet al te lang op elkaars lip zitten in een kleine auto. Dus bedenk van te voren een globale route, maar houd ook een beetje ruimte over voor spontane plannen.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Tip 2- Vergeet de tijd
Soms zijn vakanties best stressvol omdat u op tijd op de luchthaven moet zijn voor uw vlucht. Laat staan als u, uw partner, drie kinderen en ouders ook diezelfde vlucht moeten halen. En dan nog al die spullen in een koffer zien te krijgen… Autovakanties zijn ontspannen omdat er nergens haast achter zit. Jullie kunnen op elk gewenst moment vertrekken en zijn qua spullen enkel gebonden aan de grootte van de kofferbak.

Tip 3- Veel spullen mee
Zolang de auto een beetje groot is, kunnen uw kinderen alles meenemen wat hun hartje begeert. Een grote teddybeer? Geen probleem. Een spelcomputer, volleybal én een bordspel? Zolang het in de kofferbak past, mag het allemaal. Daarnaast hoeft u zelf ook niet over elk kledingstuk te wikken en wegen. Ook dingen die misschien wel/misschien niet van pas komen (zoals een EHBO-set of een snorkelset) kan nu gewoon mee op reis.

© Flickr.com

Tip 4- Bespaar geld
De kosten van een boeking zitten al snel in de vliegtickets, al helemaal als u meerdere kinderen heeft. Voor een vliegvakantie betaalt u vijf afzonderlijke vliegtickets, terwijl het hele gezin tegelijk profiteert van eenzelfde hoeveelheid benzine. Daarnaast zijn de hotels van vliegvakanties vaak behoorlijk prijzig, al helemaal omdat het zonder auto noodzakelijk is om op een centrale plek te logeren. Met een auto bent u echter een stuk mobieler, waardoor goedkope(re) hotels net buiten het centrum ook een optie worden.

Tip 5- Reis vaker
De bespaarde kosten kunt u opzij leggen zodat u later in het jaar nog een keer met het gezin op vakantie kunt. Familievakanties zijn uitstekende manieren om tijd met elkaar door te brengen zonder de stress van werk, school of andere alledaagse zaken. Dus meer reizen kan het hechte gezinsgevoel alleen maar ten goede komen.

Tip 6- Creëer herinneringen
Door samen een road trip te maken ervaart u samen heel veel avonturen, die u veel mooie en grappige momenten zullen opleveren. Hierdoor kunt u samen met het gezin nog lang nagenieten, bijvoorbeeld tijdens het avondeten.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *