Londen is één van de populairste citytrips ter wereld. De kans is dan ook groot dat je er al eens, of meer dan eens, geweest bent. Vanaf jouw accommodatie een wandeltochtje maken naar Buckingham Palace, een selfie bij de Tower of London, een bezoekje aan the houses of Parliament en een ritje in de London Eye. Waarschijnlijk heb je deze allemaal wel al gedaan. Zin om een keertje terug te keren naar Londen? Dan geven we je inspiratie om ditmaal andere, originelere activiteiten te ondernemen. Een eerste maal naar Londen? Op deze activiteiten was je waarschijnlijk zelf niet gekomen:

©maxpixel.freegreatpicture.com

De ondergrondse Mail Rail
Dit gaat niet over de overbevolkte metro van de stad. De Mail Rail is het ondergrondse netwerk dat de post gebruikte tussen 1927 en 2003 om alle brieven in de stad te bezorgen. Na meer dan een decennium ongebruikt daar te liggen, opende het Postal Museum in 2017 de rails voor het publiek. Een ervaring die jou de rest van je leven bij zal blijven.

[widget id=”enhancedtextwidget-9″]

Kayakken… op de Thames
Wist je dat het mogelijk was om te kayakken op de Thames? Boek een rit bij de jongens van Secret Adventures en je kan voor zo’n 55 pond bij het vallen van de avond Londen op een geheel nieuwe manier ontdekken. Romantisch en uniek.

© Flickr.com

Het House of Dreams
Het zogenaamde House of Dreams is eigenlijk het levenswerk van kunstenaar Stephen Wright en bedoeld om surrealistisch te zijn. Het is een bewuste poging om zich af te zetten tegen de kunst die we als mainstream beschouwen en het resultaat is een volstrekt unieke beleving. Het House of Dreams is enkel open op bepaalde dagen en op afspraak. Hou de kalender dus in de gaten!

Een wandeling in het bos
In een ver verleden was er overal in Londen wel bos terug te vinden. Het meeste van dat groen is al lang geleden gekapt, maar wie weet waar te zoeken kan nog altijd heuse bossen terugvinden. Even het drukke stadsleven ontsnappen? Dan neem je toch gewoon een wandeling door het bos bij Sydenham Hill en Dullwich.

Slaap bij de leeuwen
De zoo van Londen is één van de bekendste ter wereld en blijft ook druk bezig met het bedenken en aanbiedingen van nieuwe ervaringen aan de bezoekers. Zo is het tegenwoordig mogelijk om letterlijk te overnachten in de zoo op slechts een steenworp afstand van de leeuwen. Wat een origineel verblijf!

Ga onder de Thames
Er zijn 33 bruggen over de Thames, maar wist je ook dat het mogelijk is om onder de Thames te stappen? De voetgangerstunnels van Greenwich en Woolwich maken dat mogelijk.

Op weg met de kabelbaan
Wist je dat er bij de South Bank van Londen een echte kabelbaan terug te vinden is? Bij het Archbishop’s Park in Lambeth kan je een kabelbaan nemen die jou met een snelheid van meer dan 50 mijl per uur een schitterend uitzicht over de stad geeft.

Een schattenjacht
Hidden City is een bedrijf dat ontzettend leuke schattenjachten in thema organiseert. Een Sherlock Holmes thema of liever Sneeuwwitje? Kies jouw favoriet en zoek de schatten.

[widget id=”enhancedtextwidget-9″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *