Als je van plan bent een citytrip naar Genève te boeken, is het verstandig om je van tevoren goed voor te bereiden. Het is handig om vooraf al te weten welke soorten accommodaties er beschikbaar zijn, waar je goed en voordelig kunt eten en welke musea en of attracties je als Vlaams toerist zeker moet bezoeken! Ga je binnenkort naar Genève, dan moet je zeker de korte digitale reisgids hieronder doorlezen om goed voorbereid op reis te gaan.

© Pixabay.com

Uitstekende reislocatie
De stad is de tweede grootste van Zwitserland en heeft een internationale atmosfeer en een vriendelijke, relaxte uitstraling. Niet voor niets is de bijnaam van Genève ‘Stad van vrede’. De serene rust van Genève, de Gotische architectuur en talrijke historische locaties en hotspots doen je de rust en kalmte van de historie ervaren. Genève betekent kortom volop genieten en volledig tot rust komen! Welke hotspots en locaties moet je in elk geval bezoeken als je een citytrip naar Genève maakt? We hebben hieronder enkele voor de Vlaamse reiziger niet te missen nuttige plekken en tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en kies nu voor het online boeken van een citytrip naar Genève. Zo maak je zelf je eigen ervaringen.

[widget id=”enhancedtextwidget-8″]

Welke eetgelegenheden kun je in Genève vinden?
Omdat Genève een stad met mondiale allure is, vind je hier nagenoeg alle internationale gastronomische keukens die je je maar kunt voorstellen. Probeer eens enkele restaurants uit, zoals Libanese restaurants, de Griekse keuken of de verscheidene Latijns-Amerikaanse eetgelegenheden. Je vind ze overwegend in het hartje van Genève. Met name in de wijk Carouge vind je veel restaurant, maar ook chocoladewinkeltjes, kaaswinkels en een outdoor markt met tal van eetkraampjes. Alvast veel smaakgenot toegewenst!

Het historische stadscentrum van Genève
Het oude stadscentrum van Genève is zeker een bezoek waard. Het is een plek waar je urenlang kunt rondlopen en rondkijken zonder je te vervelen. Bezoek de Place Bourg-de-Four, waar je diverse musea, prachtige gebouwen, leuke restaurantjes en gezellige winkeltjes vindt waar je onder meer het beroemde Zwitserse chocolade kunt kopen. En als je toch in het centrum bent, beklim dan meteen de Saint-Pierre kathedraal, van waaruit je een formidabel zicht over de stad Genève hebt!

© Pixabay.com

Andere tips voor leuke uitstapjes
Ben je jong en houdt je van goede en verrassende live muziek en lekkere cocktaildrankjes? Dan moet je zeker een keer langsgaan bij het Indie Theater Cinema Bio in Genève. Hier kun je originele en alternatieve muziek horen en lekker relaxen. Een leuk uitstapje voor degenen die echt de stad en omgeving willen zien, is de leerzame en indrukwekkende Open Bus Tour in en rond Genève. Verder kun je het fraaie Meer van Genève bezoeken, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Niet te missen is zeker ook het beroemde Paleis des Nations. Dit is een fraai complex van historische gebouwen in het Parc de l’Ariana. Dit paleis is gebouwd in de jaren 1929-1937 en was vanaf 1938 de hoofdzetel van de Volkenbond. Als je van kunst en cultuur houdt, is – ten slotte – het Internationale Rode Kruis Museum ook een absolute aanrader.

[widget id=”enhancedtextwidget-8″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *