Aan de voet van de Alpen ligt het Comomeer: een schilderachtige regio in Noord-Italië die overloopt van de Italiaanse schoonheid en charme. Door de schilderachtige dorpjes, het vele zonlicht en het spectaculaire uitzicht trekt het Comomeer de laatste jaren steeds meer Vlaamse bezoekers. In dit artikel bespreken we welke 5 dorpen en stadjes niet aan een autovakantie mogen ontbreken… .

© Pixabay.com

1. Adembenemend uitzicht in Brunate
Dit stadje ligt op de heuvels en verschaft u een panoramisch uitzicht over het Comomeer. Vanaf de stad Como kun je met een kabelbaan omhoog naar Brunate, waardoor de reis alleen al de moeite waard is. Overdag proeft u de charme van een klassiek, Italiaans stadje terwijl u zich ‘s avonds vergaapt aan de goudgele kleuren van de zonsondergang.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

2. Sereen Varenna
Varenna is een minder toeristische stad, waardoor u rustig kunt rondlopen zonder over de Italiaanse straatverkopers te struikelen. Dat betekent niet dat er niets te doen is: ze verkopen er heerlijke ijsjes, er is een prachtige boulevard en het Castello di Vezio-kasteel is ook absoluut de moeite waard. Daarnaast is er niks mis mee om zomaar wat rond te lopen: wie weet wat voor heerlijke restaurantjes of leuke winkeltjes u tegen komt!

3. Het bruisende centrum van Como
Zoals de naam al doet vermoeden, is de stad Como het kloppende hart van de regio. De levendige sfeer en de historische hoogtepunten maken dit een stad met allure. Dit is de perfecte uitvalsbasis om het Comomeer te verkennen, bijvoorbeeld door een cruise te boeken. Ook stad de stad Como bekend om de Gotische architectuur en de kathedraal Duomo.

© commons.wikimedia.org

4. Heerlijke wandeling rondom Tremezzo
Tremezzo staat op deze lijst vanwege haar majestueuze villa’s en mooie natuur. Laat u verrassen door de botanische tuin (en tevens museum) van Villa Corlotta, of ga een dag wandelen in de alpen rondom Tremezzo. Naast de ogen worden ook de smaakpapillen beloond: Tremezzo telt talloze goede restaurants.

5. Sprookjesachtig Bellagio
Dit prachtige stadje wordt ook wel ‘De parel van het Comomeer’ genoemd. Zij dankt deze veelbelovende bijnaam aan de stijlvolle boetiekjes, de sprookjesachtige tuinen van Villa Melzi en de historische sfeer die u duidelijk zal zien en voelen. Bellagio is vaak onderdeel van een tour naar het Comomeer, handig voor als u weinig tijd heeft. Er zijn allerlei tours te boeken: van eendaagse trips tot meerdaagse avonturen. Met een auto kunt u natuurlijk ook een eigen trip samenstellen.

Autovakantie naar het Comomeer
Met een autovakantie haalt u het meeste uit de prachtige omgeving. Dat komt omdat u met de auto gemakkelijk naar plekken rijdt waar u anders niet zo snel komt. Ook geeft de auto u de mogelijkheid om veel verschillende plekken in een korte periode te bezoeken.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *