Natuurlijk kun je altijd kiezen voor een bijzondere autovakantie naar het zuiden van Europa. De laatste jaren is ook een fietsvakantie echter steeds populairder. Dat is ook niet zo vreemd aangezien je per fiets een bepaalde omgeving veel beter kunt verkennen dan met de auto. Dat zal ook de reden zijn dat fietsvakanties bij Pharos reizen de laatste jaren steeds populairder worden. Er worden vanuit deze reisorganisaties talloze van deze vakanties georganiseerd, zodat je ook nog eens de keuze hebt uit veel verschillende bestemmingen.

© Pharosreizen.be

Beleef Europa op een andere manier
Wanneer je op fietsvakantie gaat, leer je Europa op een heel andere manier kennen. Je komt op plaatsen waar je lopend of met de auto normaal gesproken helemaal niet komt. Uiteraard is de vakantie die je via Pharos reizen boekt tot in de puntjes voorbereid. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes die dwars door de bijzondere natuur en langs meerdere bezienswaardigheden leiden. Je fietst van de ene naar de andere streek en wordt op die manier één met de natuur. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning om bijvoorbeeld even lekker te picknicken in de natuur of om een terrasje te pakken in het dorpje waar je doorheen fietst.

[widget id=”enhancedtextwidget-38″]

Maak je niet druk om de bagage!
Natuurlijk wil je niet de hele dag met een zware rugtas of je koffer achterop je fiets rond rijden. Dat maakt het namelijk extra zwaar. Gelukkig wordt dat dan ook voor je geregeld. Je fietst met deze reizen als het ware van de ene naar de andere plaats terwijl je koffers worden vervoerd. Wanneer je dus bij de plaats aankomt waar je gaat overnachten, staat je bagage al op je te wachten!

© Pharosreizen.be

Kies de vakantie die bij jou past
Er zijn overigens bij deze reisaanbieder ongelooflijk veel fietsvakanties beschikbaar. Daardoor kun je er één kiezen die precies bij je past. Ga bijvoorbeeld voor de bestemming van je dromen en verken landen als Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken Kroatië en Spanje met de fiets. Maak een bijzondere themareis zoals een wijnreis langs de Moezel of een culinaire fietsreis door Catalonië. Overigens zijn de fietsvakanties ook ingedeeld in verschillende niveaus. Er zijn in totaal drie verschillende niveaus waarbij het meest eenvoudige niveau voornamelijk fietsen over vlakke wegen betreft. Het lastigste niveau betreft dan weer fietstochten met behoorlijk wat klimwerk en natuurlijk ook langere afstanden.

[widget id=”enhancedtextwidget-38″]

Ook voor de kinderen!
De uitspraak dat fietstochten alleen voor oudere mensen zijn, is absoluut niet waar. Ook voor jonge mensen zijn fietsreizen ontzettend leuk en avontuurlijk. Het is bij deze reizen zelfs mogelijk om kinderen mee te nemen. Er zijn namelijk speciale fietsvakanties opgezet voor gezinnen met kinderen. Daarbij is er uiteraard rekening gehouden met de kinderen bij het samenstellen van de routes. Bovendien zijn ook de campings waar je tijdens deze vakanties verblijft erg kindvriendelijk. Er is in de meeste gevallen bijvoorbeeld een zwembad aanwezig op de camping zodat de kinderen er heerlijk kunnen afkoelen. Ook zelf kun je dan natuurlijk een verfrissende duik nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *