Heb je zin om er even helemaal tussenuit te gaan? Kies dan eens voor een autovakantie naar Luxemburg! Deze verrassende optie wordt door velen nog over het hoofd gezien, maar wij tonen je graag dat er in dit minilandje genoeg moois te zien is.

© Pxhere.com

Luxemburg, de hoofdstad van Luxemburg
Gezien het compacte formaat van het landje hoef je de hoofdstad van Luxemburg zeker niet over te slaan tijdens je vakantie. Boek een hotel en strijk voor een paar dagen neer in dit fascinerende stadje met zo’n 100.000 inwoners. Je kunt hier je hart ophalen aan de prachtige historische gebouwen als het stadhuis, het Groothertogelijk Paleis en de kathedraal van Luxemburg. Op het Place d’Armes vind je tal van restaurants en cafés waar je lekker kunt neerstrijken. Wanneer je even genoeg hebt van de drukte in de stad biedt het fijne stadspark uitkomst. Hier kun je lekker even uitwaaien, bijpraten of picknicken. Of alle drie tegelijk natuurlijk!

[widget id=”enhancedtextwidget-13″]

Het kasteel van Bourscheid
Om wat meer te weten te komen over de historie van Luxemburg is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan het kasteel van Bourscheid. Dit is gelegen in de gelijknamige plaats, in het noorden van het ministaatje. Het kasteel is gebouwd op een heuvelachtig en prachtig begroeid terrein en vanaf hier kun je genieten van de mooiste vergezichten. In het kasteel is een audiotour verkrijgbaar die je langs de meeste interessante plekjes in het bouwwerk loodst, terwijl je constant wordt voorzien van de leukste wetenswaardigheden. De omgeving van het kasteel van Bourscheid biedt tevens voldoende gelegenheid voor fraaie wandelingen.

© commons.wikimedia.org

Vianden en het eeuwenoude kasteel
Nog een zeer fraai en oud kasteel vind je in Vianden. Het is gebouwd op de plaats waar reeds vele eeuwen een vesting aanwezig was en is vanaf vele plekken in de stad goed te zien, terwijl het hoog boven de omgeving uittorent. Ook Vianden zelf is een erg leuke plaats om tijdens je autovakantie aan te doen. Neem onder meer een kijkje in het bakkerijmuseum of het Victor Hugo Museum, waar je meer te weten kunt komen over de tijd die de bekende Franse schrijver in deze stad doorbracht. Uiteraard vind je ook in Vianden de meest plezante eetgelegenheden en ook is een mooie wandeling langs de rivier de Our, die dwars door de stad heen stroomt, nooit weg.

[widget id=”enhancedtextwidget-13″]

Heerlijk wandelen in het Müllerthal
In Luxemburg kun je natuurlijk ook op en top genieten van het vele natuurschoon. Onder andere de omgeving van het Müllerthal leent zich hier uitstekend voor. Er zijn diverse prachtige routes uitgestippeld die je over glooiende paden en via bossen en weidevelden leiden. Kijk je ogen uit bij de lieflijk kabbelende beekjes of laat je overweldigen door de imposante rotspartijen, grotten en kloven. In het Müllerthal kun je kiezen uit zowel korte wandelingen van 1,5 kilometer als lange wandelingen van wel 40 kilometer en alles wat daar tussenin zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *