De stad Den Haag in de Nederlandse provincie is over de hele wereld bekend, maar niet iedereen weet dat net naast deze plek het prachtige strand van Scheveningen ligt. Zeker voor bezoekers uit het buitenland vormt de naam van deze badplaats een ware tongbreker. Voor jouw eerstvolgende autovakantie raden we je aan om af te reizen naar deze twee plaatsen en hier te genieten van de combinatie van het bruisende stadsleven en het heerlijke leven op het strand. Scheveningen ligt op slechts 10 minuten van het stadshart van Den Haag en dus ben je altijd snel op de plaats waar je zijn wilt.

© commons.wikimedia.org

De Scheveningse Pier en het majestueuze Kurhaus springen direct in het oog
De twee belangrijkste toeristische trekpleisters in Scheveningen zijn de Pier en het Kurhaus (voluit: Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague). Ook bij slecht weer zijn deze twee kenmerkende bouwwerken aan het Scheveningse strand het bezoeken waard. Uiteraard is het toch altijd een stuk fijner wanneer de zon lekker schijnt en je er kunt flaneren bij aangename temperaturen. Op deze manier kun je bovendien optimaal genieten van het heerlijke en brede strand. Natuurlijk is er ook meer te doen dan zwemmen in de zee en zonnebaden op je handdoekje in het zand. Zo biedt de zeer uitgebreide boulevard van Scheveningen je een ruim scala aan activiteiten. Van een theater, een bioscoop, een surfschool en een haven tot twee casino’s en tal van gezellige cafés en clubs. Dit is overigens alleen nog maar wat Scheveningen te bieden heeft. in Den Haag kun je eveneens heerlijk wat drinken en eten in de vele sfeervolle eetgelegenheden en tevens kun je er fijn en zeer uitgebreid winkelen.

De Pier van Scheveningen is schitterend hersteld
De Scheveningse Pier is lange tijd verwaarloosd geweest en tot een paar jaar geleden had vrijwel niemand interesse om er echt nog iets mee te doen. Met de komst van nieuwe eigenaren is dat gelukkig veranderd. Zij hebben flink in het bouwwerk geïnvesteerd en de Pier opgeknapt. Hierdoor is de promenade in zijn oude glorie hersteld en is het terug een echte toeristische trekpleister geworden. Je kunt er winkelen, maar ook neerstrijken voor een drankje en een klein hapje of juist een uitgebreid diner. Er zijn verschillende kraampjes, bars en restaurants, zodat je er voor vrijwel ieder budget terecht kunt. Je kunt zelfs de zon onder zien gaan terwijl je zittend bovenop het dek heerlijk aan een lekker drankje nipt.

Het imposante Kurhaus
Loop je over de Pier of lig je lekker op het strand dan kan je het Kurhaus eigenlijk niet missen. Het imposante bouwwerk in zijn kenmerkende klassieke stijl valt direct op. Natuurlijk kun je dit hotel ook bezoeken. Je kunt er een kamer boeken, maar ook als je er enkel wilt dineren of iets wilt drinken ben je er welkom. De prijzen vallen enorm mee, dus daarvoor hoef je het beslist niet te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *