Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is in één woord adembenemend. Je vindt er een heerlijk stadscentrum, fraaie bouwwerken en schattige straatjes. Bovendien is Boedapest een relatief goedkope stad. Het is een ideale uitvalsbasis tijdens je autovakantie, zowel voor jonge als oude reizigers. Kom je met de trein of de bus naar Boedapest? Er zijn voldoende comfortabele accommodaties beschikbaar in deze populaire stad. Lees gauw verder voor de beste hotspots van Boedapest!

© commons.wikimedia.org

1. Burchtheuvel
Op het plein Clark Ádá bevindt zich een kabeltram waarmee je op comfortabele wijze naar de Burchtheuvel kunt gaan. Een ritje in deze historische tram kost ongeveer vijf euro, wat zeker de moeite waard is. Soms is er een lange wachtrij voor de tram, dus plan je ritje vroeg op de dag om de grote meute voor te zijn. Vanuit de tram heb je een wonderschoon uitzicht op Boedapest.

[widget id=”enhancedtextwidget-20″]

2. Wisseling van de wacht
Wie met de kabeltram omhoog gaat, komt uit op het Sint Jorisplein. Hier bevindt zich het koninklijk paleis waar een stel sobere wachters de wacht houdt. Ieder uur is er een wisseling van de wacht, waar je naar kunt kijken. Bovendien kun je op de burcht kunst opzoeken in het museum de National Gallery. Kies voor een rondleiding door het museum om geen detail te missen!

3. Matthiaskerk
De Matthiaskerk is hét pronkstuk van de stad Boedapest. De gedetailleerde architectuur en het leien dak geven de kerk een geweldige uitstraling, en dit is alleen nog maar de buitenkant. Met allerlei kleurrijke versieringen en brandschilderingen is de kerk aan de binnenkant even mooi.

4. Vissersbastion
Vanaf het bastion op de burchtheuvel heb je een schitterend uitzicht op de rivier de Donau en het parlementsgebouw. Probeer het bastion aan het eind van de dag te bezoeken, zodat je, met een beetje geluk, kunt genieten van een mooie zonsondergang.

© commons.wikimedia.org

5. Parlementsgebouw
Er is een lange tijd gewerkt aan het parlementsgebouw. Inmiddels zijn de renovatiewerkzaamheden voltooid, en kun je dit enorme bouwwerk weer als één geheel bewonderen. Het parlementsgebouw leent zich uitstekend voor gave foto’s. Vooral ’s avonds is het een geweldig aangezicht, omdat het gebouw dan verlicht wordt. Het beste uitzicht op dit gebouw heb je vanaf het Vissersbastion.

6. Gellértheuvel
Je zult misschien denken: nog een heuvel? Jazeker, Boedapest wordt omringt door heuvels. De Gallértheuvel is 140 meter hoog en kenmerkt zich door veel vegetatie. ’s Zomers kleurt de heuvel groen, en in de herfst is hij vrijwel rood. Onderweg naar boven kom je het Gellértmomument tegen, dat vernoemd is naar bisschop Gellért. Hij werd hoogstwaarschijnlijk vermoord op de plek waar het monument staat. Als je verder omhoog gaat, kom je uit bij een oude citadel. De citadel is na de onafhankelijkheidsoorlog gebouwd om Oostenrijk in de gaten te houden. Op de top is het uitzicht over de stad wederom fantastisch.

[widget id=”enhancedtextwidget-20″]

7. Stadspark Városliget
Slenteren door de stad en heuvels beklimmen maakt je moe. Neem een pauze in het stadspark Városliglet, dat ooit ontworpen is ter ere van het 1000-jarig bestaan van Boedapest. In het park vind je niet alleen groen, maar ook een kasteel, speelplaats, museum en vijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *