Bij een autovakantie denken de meeste mensen direct aan een vakantie binnen Europa waarbij je met de auto richting je vakantiebestemming gaat. Het kan echter ook op een andere manier. Bijvoorbeeld door een vliegticket te boeken naar de Verenigde Staten, daar een auto te huren en een roadtrip te maken. Florida is een ontzettend populaire staat voor zo’n autovakantie. Er is in deze staat gigantisch veel te zien en te beleven.

© commons.wikimedia.org

Miami
Bij zo’n autovakantie door Florida, zal Miami sowieso op het programma staan. In deze stad zijn tal van bezienswaardigheden. Natuurlijk kent iedereen de bekende en meest bezochte bezienswaardigheiden, maar daarnaast is er nog veel meer te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een unieke foodtour in het Wynwood Art District? Verwoner je over de enorme hoeveel heid aan streetart die in deze wijk te vinden is en sluit de dag af met wat heerlijke cocktails bij Freehand. Een andere aanrader is een bezoek aan de Everglades Alligator Farm net buiten de stad. Hier zijn alligators te bekijken en je kunt ook Airbot Rides maken. Een unieke belevenis die je niet snel meer vergeet!

Orlando
Een andere stad in Florida die je na het boeken van je vakantie al snel tegen komt, is Orlando. Je kunt hier een fantastische stedentrip maken met veel culturele bezienswaardigheden. Vergeet echter ook niet de reden waarom de meeste mensen hier naar toe komen de pretparken! Zo vind je er Harry Potter World én misschien wel het meest bekende pretpark ter wereld: Walt Disney World. Daarnaast zijn er in Orlando ook nog eens heel veel waterparken en de meeste hotels en resorts hebben zelf ook veel voorzieningen op dit gebied. Entertainment staat zonder twijfel centraal in Orlando.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Naples
De veelzijdigheid van de staat Florida is goed merkbaar als je besluit een ticket te boeken en op roadtrip te gaan. Naast de cultuur in Miami en het entertainment van Orlando, is er namelijk ook ongelooflijk veel natuur in de staat te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het plaatsje Naples aan de westkust. Geniet van de imposante natuur door met een kayak tour mee te gaan en (een gedeelte van) de 10.000 eilanden te ontdekken. Deze vooral uit mangrove bossen bestaande eilanden zijn erg indrukwekkend. Bij deze kustplaats is het overigens ook mogelijk om wilde dieren te spotten zoals manatees en dolfijnen. En last but not least: je ziet er één van de mooiste zondsondergangen ter wereld!

Florida Keys
Een mooie afsluiter van je roadtrip door deze staat zijn de Florida Keys. Deze eilandengroep ligt helemaal in het zuiden van Florida en is ook één van de meest zuidelijke punten in de hele VS. Het gebied bestaat uit meer dan 1500 verschillende eilanden . Niet al deze eilanden zijn eenvoudig te bezoeken of bewoonbaar. De meest bekende zijn Key West en Key Largo. Sla deze twee eilanden dan ook zeker niet over! Voor talloze watersporten zijn op en rondom deze eilanden ongekend populair. Denk daarbij bijvoorbeeld aan duiken, snorkelen en vissen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *