Denk je aan Lake District, dan denk je aan hoge bergtoppen en diepe, ruige valleien met glasheldere meren. Een adembenemende natuur die afgewisseld wordt met de Noord-Engelse gastvriendelijkheid van het graafschap Cumbria. Deze autovakantie geeft niet alleen het ultieme buitengevoel, maar kun je juist ook prima in de winter boeken.

© Pixabay.com

Lake District in de winter
Dat een prachtige regio als Lake District perfect is voor een vakantie in het voorjaar of de zomer, is wel bekend. Niet voor niets staat Lake District op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het Nationaal Park en de omgeving zijn ook absoluut in de winter het bezoeken waard. Zeker omdat het dan veel rustiger is qua toeristen. Kies voor een winterwandelvakantie in Lake District en verbaas je over de magie van de besneeuwde bergtoppen en valleien en bevroren meren. Een echt Winter Wonderland! En in pittoreske plaatsen als Keswick en Coniston vind je een knusse accommodatie om bij te komen en op te warmen na een dag wandelen.

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Maiden Moor en Derwentwater
Een ding waar je altijd zeker van kunt zijn wanneer je Lake District bezoekt: de kans is groot dat je nat wordt, dus neem waterdichte kleding mee en goed schoeisel. Toch is het juist de winter wanneer je de natuur op zijn meest ongerept kunt ervaren en optimaal kunt genieten van de stilte. Sta je bovenop Maiden Moor, dan is het onmogelijk om je niet één te voelen met die ongerepte natuur. Deze berg ligt tussen de veel bekendere Catbells en High Spy en is onderdeel van het populaire wandelgebied Newlands Horseshoe en dicht bij Derwentwater, het derde grootste meer in het gebied. De Horseshoe is een pittige wandeling van 18 kilometer lang, met een klim naar 1.100 meter. Je kunt er dus ook voor kiezen deze op te delen in twee dagen. De bergtoppen bieden een prachtig panoramisch vergezicht over het natuurgebied.

Historische marktstad Keswick
Keswick, spreek uit als Kezzik, is een historische martkstad ten noorden van Derwentwater en telt slechts 5.000 inwoners. De ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen want je vindt hier genoeg bed & breakfasts als accommodatie voor de nacht. Vanuit hier kun je de oude ruïnes van Castlerigg Stone Circle bezoeken of de geologische rotsformatie Bowder Stone.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Scafell Pike
Ben je op zoek naar een uitdaging, dan is er Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland. Na een klim van een paar uur vind je jezelf hoog boven de wereld, tussen de wolken, uitkijkend over het prachtige Lake District. Aan de voet van de berg vind je Wasdale Head Inn, waar je kunt ontspannen na een flinke trektocht. Deze echte Engelse inn biedt een prachtig uitzicht over de vallei tussen de Scafells.

Langdale Pikes
Ten oosten van de Scafells liggen de Langdale Pikes, een aantal ruige bergtoppen, afgewisseld met diepe kloven, waar de zon af en toe tussen de rotsformaties door schijnt terwijl de lucht telkens een andere kleur aanneemt. De perfecte plek om te logeren is The Old Dungeon Ghyll hotel, met zijn typische Engelse aankleding van bloemetjesbehang en hemelbedden. Vanuit hier bezoek je makkelijk Coniston en de hoogste berg in de regio, Old Man of Coniston. Deze berg van ruim 800 meter is populair bij rotsklimmers en wandelaars. En als je toch in Coniston bent, dan is een bezoekje aan de Black Bull Inn, de trekpleister van dit dorp, zeker de moeite waard!

[widget id=”enhancedtextwidget-29″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *