Schilderachtige steden, knapperige pizza’s en een heerlijk klimaat… En dat allemaal bereikbaar met de auto. Wie houdt er nu niet van Italië? Toch zult u zich verbazen over hoe weinig we eigenlijk over ons favoriete vakantieland weten… Wilt u een autovakantie naar Italië boeken? Wij zetten een aantal handige tips voor u op een rijtje.

© Pixabay.com

Praktische tips
Voordat u op vakantie gaat is het handig om wat praktische informatie op een rijtje te hebben. Daar helpen we u graag bij.
– Reken op vertraging.
Personeelsstakingen in Italië zijn aan de orde van de dag. Sterker nog, het is een onderdeel van de cultuur. Neem dus altijd een paar bussen eerder als u het vliegtuig moet halen. Als u op autovakantie bent, houdt dan rekening met eventuele files.
– Verblijf buiten de stad.
Buiten de steden kunt u vaak veel mooiere accommodaties boeken, waar het minder druk is en waar u ook nog eens minder voor betaalt. Hierbij komt een auto goed van pas, zodat u snel weer terug bent in het centrum.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

– Neem cash mee.
Hoewel er in Italië vrij veel pinautomaten staan, zijn de automaten op het vliegveld vaak leeg (voornamelijk tijdens het weekend). Zorg dat u in ieder geval genoeg geld op zak heeft voor een rit naar uw accommodatie en wat te eten en drinken. Met een autovakantie loopt u natuurlijk minder snel tegen dergelijke problemen aan.
– Maak fysieke boekingen.
Het is niet zo betrouwbaar om online transport tickets te bestellen. Als u bij een fysiek loket bestelt, weet u in elk geval zeker dat u niet voor verrassingen komt et staan.

© Wikipedia.org

Tips voor in restaurants
In Italië zijn de meeste restaurants pas open na een uur of 7. Daarnaast lijkt de kaart vaak wat summier, maar een echt goed restaurant zorgt met weinig ingrediënten voor een heuse smaakexplosie. Boek een vakantie naar Italië en ervaar het zelf!
– Bestel geen ‘lastige’ dingen
In veel landen is het gebruikelijk om een gerecht naar de hand te zetten: “Mag ik de pizza zonder kappertjes? Heeft u ook pijnboompitten in plaats van olijven?”. Veel Italianen kiezen hun menukaart zorgvuldig uit en zijn niet gewend aan speciale verzoekjes. Natuurlijk is het een ander verhaal als u fervent vegetariërs bent of kampt met een allergie.
– Let op extra ‘kosten’
Veel rekeningen van Italiaanse restaurants bevatten al een ‘vaste fooi’, waardoor je niet meer hoeft na te denken over wat je de ober geeft. Ook moet je soms een ‘Il coperto’ / ‘Pane e coperto’ betalen. Dit bedrag bedraagt vaak een paar euro en dekt servicekosten en dingen zoals broodjes vooraf.
– Drink ‘s avonds geen cappuccino
Op de een of andere manier is het in Nederland en België vrij gebruikelijk om na het eten een kop koffie of cappuccino te bestellen. Dit is echter een vrij romig drankje dat in restaurants dikwijls als een belediging wordt opgevat, alsof u niet genoeg heeft gegeten… Voor Italianen is cappuccino een drankje om de dag mee te beginnen, niet te eindigen. Een espresso, daarentegen, mag wel besteld worden: dit versnelt de spijsvertering.

[widget id=”enhancedtextwidget-3″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *