We kennen het allemaal, een overvolle agenda met werkafspraken, sociale verplichtingen en weinig vrije tijd. Je bent echt even toe aan vakantie. Een moment om op te laden en het avontuur op te zoeken. Alleen, met je partner, gezin of vrienden. Een bijzondere provincie waar dit in rust en ruimte kan vind je op ongeveer 3,5 uur rijden van Vlaanderen. Drenthe, de dunst bevolkte provincie van Nederland biedt oerverhalen, prachtige natuur(verschijnselen) en unieke locaties om te overnachten.

Drenthe
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Ontdek Drenthe actief op de fiets

Ontdek gezellige dorpjes, ongerepte natuurgebieden en Nationale Parken op de fiets. De Drentse omgeving is hier uitermate geschikt voor want de provincie telt maar liefst 2.100 kilometer aan fietspaden. Aan avontuurlijke mensen die liever Drenthe ontdekken op een mountainbike is ook gedacht. Er zijn tal van routes waar je door de bossen en modder kunt crossen.

[widget id=”enhancedtextwidget-41″]

Zeg je Hunebedden? Dan zeg je Drenthe!

Van de 53 ‘Nederlandse’ hunebedden bevinden zich er 52 in Drenthe. Hunebedden dienden circa 5.000 jaar geleden als begraafplaatsen voor het Trechterbekervolk en zijn daarmee de oudste monumenten van Nederland. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Hunebeddencentrum in Borger of ga zelf op oerhistorisch avontuur.

Ieder Nationaal Park biedt iets unieks

Het donkerste stukje vasteland van Nederland is het Nationale Park Drents-Friese Wold. Drenthe heeft in totaal drie unieke Nationale Parken. De twee andere parken zijn het Dwingelderveld en de Drentsche Aa.

Spring in het diepe

Ongeveer 20% van Nederland bestaat uit water. Je vindt in Drenthe veel gezellige meertjes. Begin de dag met een frisse duik of spring tussen de activiteiten door in een van de natuurlijke plassen.

Drenthe
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Eko-Tour excursie

Houd je van ongerepte natuur en begeef je je graag op unieke plekjes? Zet een excursie met een Eko-Tours gids in een 100% elektrische terreinauto dan op je lijstje!

Knuffelen met lammetjes!

Knuffelen met lammetjes, hoe leuk klinkt dit? In april is dit in een schaapskooi mogelijk. De schaapskooien zijn echter het gehele jaar te bezoeken. De grootste schaapskooi van Nederland, Bargerveen, ligt in Drenthe.

In Het Wilde Weg

Tijdens een leuke excursie met een kano pluk je verse ingrediënten om hier vervolgens een maaltijd van te bereiden. Uiteraard op een zelf gemaakt kampvuur. Noem het back to basic, into the wild of survivallen, deze geweldige kanotocht wil je niet missen.

[widget id=”enhancedtextwidget-41″]

De Koloniën van Weldadigheid

Een bijzondere geschiedenis waarvan de sporen nog altijd zichtbaar zijn. Bij de Koloniën van Weldadigheid is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Rond 1820 kregen de lagere volksklassen hier een kans op een beter bestaan. Ontdek meer over dit indrukwekkende verhaal tijdens een bezoek aan het Gevangenismuseum en museum Frederiksoord.

Muir Track: op stap met de boswachter

Ben je toe aan een dagje in de natuur? Ga een dagje mee op stap met de boswachter en ervaar de bossen als nooit tevoren. Het enige plan dat de boswachter heeft, is om jou na zonsondergang voldaan en vol inspiratie terug te laten keren. De route bedenkt de boswachter ter plekke.

Bijzonder overnachten

Na het ondernemen van deze unieke en actieve activiteiten kan je de dag afsluiten op een bijzondere overnachtingsplek. In de omgeving zijn veel leuke en gezellige hotels en bed & breakfast’s te vinden. Ook kun je ervoor kiezen om in een luxe boomhut, gevangenis, kolonistenhuis of Cabiner te slapen.

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *