Binnenkort op een autovakantie naar Oostenrijk? Dan wil je jezelf uiteraard goed voorbereiden. Je bent immers even onderweg. Het is daarbij niet eens zo belangrijk of het een zomervakantie of een wintervakantie betreft, al verschillen de voorbereidingen dan natuurlijk wel degelijk. Maar waar moet je vooraf nu echt op letten als je vanuit België naar Oostenrijk op vakantie gaat met de auto? We sommen de belangrijkste dingen op in deze checklist! 

Oostenrijk
© Pixabay.com

Controleer de auto

Zorg altijd dat je zo weinig mogelijk risico loopt met de auto. Niemand wil immers halverwege met pech langs de kant van de weg staan. Het is daarom altijd aan te raden om de auto even bij de garage te brengen. Een monteur kan de auto goed nakijken en checken of alles nog op de juiste manier werkt. Op deze manier kun je al heel veel problemen voorkomen. Wanneer je in de winter gaat, is het ook goed om na te denken welke banden er onder de auto zitten. Winterbanden zijn dan aan te raden. 

Ken de route (en alternatieven)

Er leiden vele wegen naar Rome, maar ook naar Oostenrijk. Zorg dat je vooraf bepaalt welke route je gaat nemen. Daarbij is het niet alleen van belang om te kijken wat de kortste route is. Er zijn namelijk nog meer aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de route. Het is bijvoorbeeld verstandig om grote steden te ontwijken op drukke tijdstippen omdat het daar regelmatig gigantisch vast staat. En uren in de file staan is natuurlijk geen aantrekkelijk vooruitzicht. Zorg overigens ook altijd voor alternatieve routes. Een navigatiesysteem helpt daar uitstekend bij. 

Hallstatt Oostenrijk
© Wikimedia.commons.org

Autowegenvignet Oostenrijk

Je hebt een autowegenvignet Oostenrijk nodig om je in dit land met de auto op de weg te mogen begeven. Er zijn verschillende manieren om deze aan te schaffen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het bij een benzinestation vlak bij de grens te kopen. Daar is het meestal echter behoorlijk druk en bovendien ligt de prijs dan ook hoger. Verstandiger is om het autowegenvignet Oostenrijk vooraf al online aan te schaffen. 

Belangrijke spullen binnen handbereik

Het inpakken van de auto is een flinke klus. Houd er in ieder geval rekening mee dat belangrijke spullen binnen handbereik liggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eten en drinken voor onderweg, maar ook extra kleding of eventueel een deken. Ook spulletjes die je onderweg kunt gebruiken om de kinderen bezig te houden, wil je natuurlijk eenvoudig kunnen pakken. 

Saalbach
© Wikimedia.commons.org

Verzekering en pechhulp

Is de auto goed verzekerd? Beschik je over een reisverzekering? En hoe zit het eigenlijk met pechhulp? Regel dit allemaal vooraf en zorg dat je de juiste telefoonnummers bij hebt voor het geval er iets gebeurt. 

Zorg dat je comfortabel rijdt

Comfortabel rijden is natuurlijk wel zo fijn als je een lange toch voor de boeg hebt. Zorg er dus voor dat je kleding draagt die gemakkelijk zit. Het is daarnaast slim om een thermoskan met koffie mee te nemen zodat je wakker kunt blijven. Word je toch moe? Aarzel dan vooral niet om even te stoppen voor een dutje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *