Samen op avontuur, genieten van de prachtige natuur en mooie vergezichten. Ook dat is vakantie! De familievakanties in Zuid-Tirol zijn dan ook een absolute must. Bovendien heeft een bergvakantie alles in huis om jou een onvergetelijke periode te bezorgen. Zelfs de kinderen zullen er weg van zijn. Ideaal toch, want als de kinderen gelukkig zijn, kan jij uiteraard ook ontspannen. 

Gezinsvakantie Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Waarom een boerderijvakantie?

Een boerderijvakantie is vandaag ontzettend populair. Het is er gezellig, gevarieerd en je vindt er voor elk wat wils. Er hangt een heel gemoedelijke sfeer en de kinderen zijn er zot van. Ze kunnen er ‘s morgens verse eitjes rapen of meehelpen op de boerderij. Ondertussen kan jij genieten van de natuur tijdens een mooie wandeltocht langs één van de bergmeren. Als de kinderen ‘s avonds moe maar voldaan in slaap vallen, kan jij lekker nagenieten met een glaasje wijn. 

[widget id=”enhancedtextwidget-37″]

Zwemmen in de bergen

Hou je niet van overvolle stranden en de drukkende hitte? Dan is een vakantie naar de bergen ideaal voor jou. Er zijn heel wat mogelijkheden. Je kan er verblijven op hotel, in een appartement en zelfs op de boerderij. Je vindt er de rust die je zoekt. Maar er zijn ook voldoende sport- en ontspanningsactiviteiten voorhanden. Wie denkt dat je er niet kan zwemmen, heeft het dan ook helemaal mis. 
Heel wat vakantieboerderijen in Zuid-Tirol liggen dan ook in de buurt van een zwemgelegenheid, zoals een bergmeer of natuurlijke zwemvijver. Bovendien biedt Rode Haan zo een 130 verblijven aan met een eigen buitenbad in de tuin. Ideaal om zorgeloos te genieten van een ontspannen vakantie. 

Paardrijvakantie Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

Ruiterboerderij

Ook voor wie van paarden houdt, is een bergvakantie een unieke beleving. Op een ruiterboerderij kan je zadelen, opstijgen en dan de bergen in trekken. Het unieke Zuid-Tiroolse landschap is ideaal voor mooie ritjes langs pittoreske dorpjes. Bovendien zijn deze boerderijen ook gericht op kinderen. Ze kunnen uren doorbrengen in de stal of op de wei. En uiteraard maken ze er leuke ritjes op een pony. 

[widget id=”enhancedtextwidget-37″]

Tips voor onderweg

Wie met vakantie gaat naar de bergen, doet dat in de meeste gevallen met de auto. Maar met kinderen is het niet evident om een lange tijd stil te zitten. Uren in de wagen is voor hen eentonig en vermoeiend. Daarom geven we je nog graag enkele tips mee voor onderweg. Las regelmatig een pauze in om de benen te strekken en een frisse neus te halen. Kinderen vinden het ook fijn om onderweg bezig gehouden te worden. Zo gaat de tijd veel sneller. Voorzie daarom zeker iets van vermaak. Onderweg voldoende water drinken en een licht tussendoortje nemen is zeker en vast ook een aanrader. Gemakkelijke kledij die comfortabel zit is een absolute must. Probeer bovendien ook zoveel mogelijk de drukte te vermijden, door bijvoorbeeld ‘s nachts te vertrekken. 

Een familievakantie naar Zuid-Tirol is een absolute aanrader. Je vindt er zeker en vast alles wat nodig is voor een ontspannen en actief verblijf met het ganse gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *