Groningen is een veelzijdige provincie die je de perfecte combinatie tussen stad en natuur biedt. In de binnenstad bruist de energie non-stop, in de weidse landschappen rondom kan je genieten van de broodnodige rust en stilte. Een weekendje Groningen verveelt nooit en ook tijdens de herfst zijn er genoeg activiteiten te doen.

Martinitoren
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Shoppen
In de binnenstad van Groningen kan je 7 dagen op 7 winkelen en donderdagavond zijn de winkels zelfs open tot 21u. De vier bekende shoppingbuurten, Folkingestraat, A-Kwartier, Oosterstraat en Zwanestraat/Kromme Elleboog, bieden voor ieder wat wils. Je vindt er naast de bekende merken ook luxe en eigenzinnige vintage. En terwijl je winkelt, kan je je vergapen aan de prachtige middeleeuwse gebouwen die Groningen rijk is.

[widget id=”enhancedtextwidget-47″]

Evenementen
Het leven in Groningen staat niet stil, dat wordt wel duidelijk als je hun evenementenkalender bekijkt. Van gratis festivalletjes, over theatervoorstellingen, tot sportevenementen. In Groningen valt er altijd wel wat te beleven.
Zo kan je er van 4 oktober tot en met 6 oktober in de Der Aa-kerk genieten van 3 dagen vol wijn en lekker eten. Heb je al last van kerstkriebels? Dan moet je nog even wachten tot 7 december, want dan strijkt de Zweedse kerstmarkt neer in de voormalige Suikerfabriek. Toch eerder sportief aangelegd? Dan is er 28 september de Tocht om de Noord, een culturele ontdekkingstocht voor de wandelaar.

Tentoonstellingen
In heel de provincie Groningen vind je tal van interessante tentoonstellingen. De onderwerpen zijn legio, je kan het zo gek niet bedenken of Groningen organiseert er een tentoonstelling over.
Een greep uit het aanbod: In het kader van 100 jaar Kiesrecht voor Vrouwen kan je in Uithuizen een tentoonstelling over het leven van de vrouwen op de Menkemaborg in de 18de eeuw bezoeken. In het GRID, Grafisch Museum in Groningen stad, vind je tot en met 27 oktober de tentoonstelling ‘De Bosatlas. De kunst van het weglaten’, die de geschiedenis van deze bekende school verteld.

Tentoonstelling
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

De natuur in
Heb je nood aan rust en ruimte, dan kan je de natuur in en rond de stad induiken, bijvoorbeeld in het Noorderplantsoen. In het centrum van Groningen, waar in de 17de eeuw de wallen van de stad lagen, vind je een oase aan rust die 140 jaar geleden werd opgericht als recreatiegebied voor stadjers. Je vindt er slingerende paden en glooiende grasvelden en je kan er heerlijk chillen, barbecueën en genieten. Jaarlijks vindt het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen hier plaats.

De Wadden
De Waddenzee is werelderfgoed. Het is een dynamisch gebied dat met elk tij verandert. De Groningse waddenkust loopt van de horizonten in het Oldambt tot het Nationaal Park Lauwersmeer. Hier kan je zowel de zee als het land proeven.

[widget id=”enhancedtextwidget-47″]

Op avontuur met kids
Ook voor kinderen zijn er in en rond Groningen tal van activiteiten te vinden. Zo wordt er in Hortus Botanica in Haren een leuke speurtocht voor kinderen tussen 6 en 10 jaar georganiseerd. Of trek je schoenen en sokken uit en maak je vuil op het avontuurlijke blotenvoetenpad in Opende.

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *