Wie Valkenburg zegt, zegt Limburg, gastvrijheid, Rijstevlaai, sfeer, De Geul, goed eten, wandelen en prachtige heuvels. Deze regio is bij uitstek geschikt om te genieten van de mooie Nederlandse natuur. Maar ook proeven van cultuur en het bezoeken van bijzondere bezienswaardigheden mag niet vergeten worden. Zo is er die prachtige Cauberg voor degene die wel van een uitdaging houden en de middeleeuwse kasteelruïne die ‘s avonds prachtig verlicht wordt. De koelte kun je in de zomer opzoeken in de Fluweelengrot, waar je onder leiding van een gids een wandeling kunt maken.

© commons.wikimedia.org

Logeren in Limburg
Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en Limburgers zijn dol op gezelligheid, sfeer maken en met elkaar genieten van een hapje en een drankje. Deze sfeer is ook terug te vinden in de hotels in deze regio. En dat begint ‘s ochtends al bij het ontbijt. Zodra U gewekt en gedoucht ben kunt U aanschuiven om de dag goed te beginnen. Bij Voordeeluitjes vindt U allerlei mogelijkheden om uw verblijf nóg leuker te maken!

Bourgondisch Valkenburg
Naast alle bezienswaardigheden, is het ook heerlijk vertoeven in de binnenstad. De vele cafeetjes en sfeervolle restaurantjes zorgen ervoor dat U uw bezoekje niet snel zult vergeten. Er is voor elke smaak wat wils en lekker lang tafelen en het glas heffen met dierbaren hoort daar helemaal bij. Denkt U aan bourgondisch Limburg, dan denkt U aan zuurvlees(stoofvlees)bij het diner en rijstevlaai als toetje!

Vermaak
Zowel overdag als ‘s avonds is er van alles te beleven. Ook zijn er regelmatig leuke hotelarrangementen op Voordeeluitjes te vinden, waarbij ook gedacht is aan vermaak. Zo is er een zwembad te vinden en natuurlijk de alom bekende Thermae 2000. Ook kunt U het openluchttheater bezoeken dat zich bevindt aan de rand van de stad. Naast de eerdergenoemde Fluweelengrot, kunt U ook de steenkolenmijn en de Gemeente grot bezoeken. U kunt lekker wandelen in de kasteeltuinen of een van de musea bezoeken.

Waar kunt U fijn overnachten?
Overnachten kan op verschillende plaatsten in en rondom de stad zelf. Zo is daar het prachtige hotel “De uitkijk” wat op loopafstand van het centraal station te vinden is. De centrale ligging en het station in de buurt zorgt ervoor dat U Snel in de binnenstad bent en snel in de trein zit om een plaatsje in de buurt te bezoeken. Op twee kilometer afstand van de binnenstad vind U een Fletcher hotel met drie sterren. “Fletcher – De Burghoeve” heeft een nostalgisch karakter dat het mogelijk maakt te genieten van authentiek Limburg. Motel Bed and Breakfast de Heek vind U aan de rand van de stad en bevindt zich midden in het prachtig glooiende landschap dat Limburg U te bieden heeft.
Bij Voordeeluitjes vind U verschillende voordelige opties en extra’s om uw verblijf in één van de mooiste stukjes van Nederland heel plezierig te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *